» » » Як зв'язати джемпер?

Як зв'язати джемпер?

Як зв`язати джемпер?

В`язані речі красиві, теплі, і часто унікальні, а тому, якщо Ви любите виділятися, то в`язані речі для Вас - це відмінний вибір. У даній статті розповімо про те, як зв`язати джемпер.

Для початку варто зауважити, що джемпер це верхній одяг, одягається через голову, без застібок і коміра. Простіше кажучи, це різновид светри. Джемпера бувають як чоловічі, так і жіночі, різниця лише в розмірі речі і її фасон. Багато, збираючись зв`язати чоловічий джемпер спицями, вважають що гладь і однотонні нитки оптимальний варіант, однак з цим можна посперечатися. Багато чоловіків з великим задоволенням носять витончені в`язані джемпери з різними арканами.

Як зв`язати джемпер спицями

Розглянемо універсальний порядок в`язання джемпера:

  • Вибір візерунків, малюнків, орнаментів.
  • Необхідні вимірювання моделі (людини для якого в`яжемо).
  • Підбір ниток і спиць під обрані візерунки.
  • Розрахунок необхідної кількості пряжі.
  • Вив`язування деталей джемпера.
  • З`єднання деталей в готовий виріб.

Дані дії Вам доведеться виконувати при в`язанні джемпера будь-якої моделі. Тепер детальніше зупинимося на кожному етапі в`язання.

вибір візерунків



На даному етапі Ви можете скористатися спеціалізованими журналами, інтернетом, своїм власним досвідом і фантазією. пройшовши по засланні, знайдете кілька цікавих варіантів чоловічих джемперів, а тут знайдете ідеї для жіночих джемперів.

вимірювання моделі

Дані дії необхідні, лише в разі, якщо людина, для якого Ви будете в`язати, має відмінні від стандартних пропорції тіла. Наприклад, руки у нього довше, ніж зазвичай. В інших же випадках, досить знати розмір відповідати вашому холодильнику.

Підбір пряжі і спиць



Від якості і складу пряжі безпосередньо залежить якість готового виробу. Пряжа має наступні характеристики:

  • Склад пряжі (вовна, льон, бавовна, шовк, акрил, віскоза, альпака і так далі)
  • Товщина. Саме від товщини нитки буде залежати розмір спиць, зазвичай виробники пишуть рекомендації на етикетці пряжі, дотримуйтеся їх.
  • колір

Є також інші характеристики: еластичність, здатність дихати, окрашиваемость і так далі, проте всі вони залежать від складу пряжі. Вибір тут абсолютно індивідуальний, хтось віддає перевагу натуральним пряжі, хтось ті, в яких більш комфортно. Однак раджу враховувати при виборі аллергичность людини, для якого будете в`язати.

Розрахунок кількості пряжі

Для того щоб купити потрібну кількість пряжі, перед покупкою прикиньте площа майбутнього виробу, зробивши викрійки (перед, спинка, рукави, обв`язування горловини). Зазвичай виробники пряжі вказують на етикетці кількість ниток необхідне для вив`язування зразка 10 * 10 см, за допомогою нього, Ви зможете на місці з`ясувати, скільки Вам знадобитися мотків пряжі.

в`язання

В`язання необхідно здійснювати, суворо дотримуючись схемами вибраних візерунків, відповідно до складених викрійками. Використання викрійок не обов`язково, але вони полегшують процес, коли варто починати вив`язування пройм під рукава, і виріз для горла. Зазвичай в`язати починають зі спинки або переду, а закінчують вив`язування рукавів.

з`єднання деталей

Коли всі деталі готові, їх необхідно зшити. Потім приступити до обробки горловини. Для цього набрати по горловині петлі, провязать їх по заздалегідь придуманої схемою, а потім загнути навпіл і пришити до вивороту горловини.

Поради: як зв`язати красивий джемпер

  • для того щоб джемпер вдався, дуже важливо правильно підібрати орнаменти і товщину пряжі. Тому, якщо Ви ще не дуже досвідчені в в`язанні, користуйтеся готовими схемами в`язання, для того щоб заздалегідь знати результат.
  • дотримуйтесь щільність в`язання, написану в схемі.
  • вибирайте якісну пряжу, не варто на ній економити.

Тепер Ви знаєте, що чоловічий джемпер зв`язати так само просто, як і жіночий, і він не обов`язково повинен бути звичайним, використовуйте різні способи в`язки, щоб виріб вийшов красивим і оригінальним.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!