Чи потрібен секс?

Чи потрібен секс?

Люди - одні з небагатьох ссавців, які займаються сексом не тільки для продовження роду, а й для задоволення. Дослідження вчених, проведені в різний час, доводять, що регулярне статеве життя впливає на стан здоров`я як чоловіків, так і жінок. Читайте в нашій статті про те, як секс сприяє поліпшенню якості життя людини в фізичному і психологічному плані.

Чи потрібен секс для організму

Регулярний секс позитивно впливає на багато аспектів здоров`я. Ось, наприклад, деякі з них:

  1. Секс покращує стан серцево-судинної системи. Вчені Королівського університету Великобританії дослідили кілька тисяч чоловік і прийшли до висновку, що заняття любов`ю три і більше разів на тиждень роблять судини еластичнішими, а також зменшують ймовірність розвитку інсультів і інфарктів.
  2. Статева активність сприяє поліпшенню нюху. Фахівцями цього ж університету встановлено, що збільшення в крові гормону пролактину, яке спостерігається після акту любові, сприяє утворенню в головному мозку нейронів в частині кори, що відповідає за розпізнавання запахів. Тут варто нагадати, що наявність або відсутність нюху впливає на якість життя людини, збагачуючи його, в тому числі, новими смаковими відчуттями.
  3. Секс допомагає регулювати вагу. Жарт про стрункість французів, відомих своєю пристрастю до любовних утіх, має під собою і реальне коріння. Один статевий акт сприяє витрачанню приблизно 200 кілокалорій, а збільшення гормону тестостерону дозволяє зміцнити кістки і м`язову тканину. Регулярне напруга мускулатури живота, стегон і сідниць зменшує утворення целюліту.
  4. Гарна новина для жінок: хочете на довгі роки зберегти здоров`я сечового міхура і ніколи не страждати пов`язаними з його роботою захворюваннями - віддавайтеся пристрасному сексу частіше, адже він дозволяє тренувати приховану мускулатуру цього органу не гірше відомих вправ Кегеля.
  5. Секс впливає на стан простати. Деякі дослідження знаходять прямий взаємозв`язок між кількістю оргазмів у чоловіків і частотою виникнення раку передміхурової залози. Пояснюється це з накопиченням в спермі канцерогенів, які є побічним продуктом речовин, необхідних для виробництва сперми. Під час еякуляції непотрібні речовини залишають організм.

Вплив на психологічний стан

Заняття любов`ю допомагають боротися з депресією. Тут все просто: після оргазму рівень ендорфіну в крові підвищується в кілька разів, а це сприяє поліпшенню настрою. Також після коїтусу змінюється гормональний статус організму - співвідношення різних гормонів - в результаті активізуються центри мозку, що відповідають за задоволення.



Крім того, не можна залишати поза увагою соціальний аспект: наявність сексуального партнера і досвіду статевих стосунків недарма є предметів мрій молодих людей і дівчат з моменту настання пубертатного віку. Секс підвищує самооцінку і впливає на позитивне сприйняття себе.

Всі перераховані факти дозволяють дати позитивну відповідь на питання про необхідність сексу.

Кому секс потрібніше



Розумне стриманість корисна для чоловіків. За часів розквіту Османської імперії при дворі султана була спеціальна людина, яка займалася урахуванням витрат сперми правителя. Існувала думка, що кожному чоловікові творцем виділяється 1000 еякуляцій, і чим швидше він їх витратить, тим раніше позбудеться статевої сили.

Сьогодні вчені не підтверджують таку думку середньовічних цілителів, однак відомо, що після відсутності сексуальних контактів протягом 2-3 днів поліпшується якість сперми, а в організмі накопичується тестостерон, що забезпечує силу і витривалість чоловічого тіла. Тому спортсменам перед змаганнями категорично заборонені любовні втіхи.

У той же час жіночий організм, навпаки, заряджає енергією під час оргазма- від наявності регулярного сексу залежить здоров`я репродуктивної системи-поліпшується працездатність і самопочуття. Тому дамам небажано робити тривалі перерви в статевого життя.

Варто зауважити, що всі зазначені позитивні зміни справедливі швидше за наявності постійного партнера. Справа в тому, що для забезпечення позитивного впливу сексу потрібно розмірене статеве життя, чого навряд чи можна очікувати при безладних зв`язках, та й імовірність зараження венеричними захворюваннями зводить нанівець всю користь від частих зносин.

Додаткову інформацію ви можете почерпнути з нашої статті Чим корисний секс, а також в розділі Секс.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!