» » » Як позбутися від клімаксу?

Як позбутися від клімаксу?

Як позбутися від клімаксу?

Кожна жінка, досягаючи певного віку, стикається з однією і тією ж проблемою. Йдеться про клімакс. Клімакс - це природний фізіологічний процес. Багато пані лякаються цього періоду і з жахом чекають, якими вони стануть, що змінитися в їх фізичному та емоційному стані. Ми хочемо внести ясність і роз`яснити всі питання, які часто задають жінки про клімакс, чому і буде присвячена ця стаття. Ми не будемо розповідати про те, як позбутися від клімаксу, тому що це зовсім не хвороба і позбудеться від цього неможливо. Ми хочемо сказати, що це природний фізіологічний процес, який протікає з якимись симптомами. Іноді симптоми, вимагає полегшення або лікування. У медицині клімакс носить назву менопаузи або климактерия, і має на увазі уповільнення роботи статевих функцій.

Як протікає період менопаузи

Між іншим, 15% жінок не відчувають в період клімаксу ніяких змін. Клімакс наздоганяє після 45 років. У дуже рідкісних випадках він настає раніше. І мала частина жінок, не відчувають ніяких негативних проявів. Як правило, це ті жінки, які стежили за своїм здоров`ям і знаходяться в хорошій фізичній формі. Але більшість з них відчуває пригнічений душевний стан, і так звані припливи, про які ви прочитаєте нижче.



Клімакс - це не хвороба. Тому можете не розмірковувати над тим, як зупинити клімакс. Просто тому, що період менопаузи обов`язковий. Але не завжди, жінка може помітити, що цей період настав, оскільки симптоми починають проявлятися приблизно за шість місяців. Як же дізнатися, що у вас настав клімакс?

симптоми менопаузи

  1. З`явилися припливи - це такі напади спека з підвищеною пітливістю, які трапляються десятки разів в день. Іноді жінка може втрачати свідомість;
  2. Кістки стали більш крихкими, вам важче стало ходити. До остеопорозу далеко, але загальні ознаки є. Тут допоможуть вітаміни, так як з кісток до старості вимивається кальцій;
  3. Інтимна життя також може бути порушена. У період клімаксу знижується захисна функція вагінальної флори, інтимна зона схильна до бактеріям і заражень. Слід стежити за гігієною;
  4. Також клімакс пов`язаний з шкірними проблемами, венозними захворюваннями, емоційним, психічним станом, збільшенням ваги.

Як лікувати клімакс

Ще пару років тому клімакс лікували виключно гормонотерапией. Але сучасна медицина може запропонувати варіанти краще, а лікування гормонами, всім відомо, має багато мінусів. Перш за все, за лікуванням потрібно звертатися до гінеколога. Він призначить медикаментозне лікування. Кількість припливів допоможе уникнути фізичне навантаження. Не треба йти в спортзал, в такому віці можна гуляти на свіжому повітрі або плавати в басейні.

Раціон харчування



Правильне харчування теж дуже важливо в цей період. Перш за все, припиніть вживати жирну, солону і гостру їжу. Рекомендується відмовитися від кави. Жінки, які постійно відчувають нервозність і перевтома повинні повністю відмовитися від куріння і алкоголю. Як бачите, клімакс схожий з хворобами тільки симптомами. Але при неправильному догляді за собою, деякі симптоми можуть привести до захворювань. Наприклад, недостатня кількість кальцію в кістках, призводить до частих переломів. Так що лікарі радять звернути увагу і на достатнє вживання вітамінів і мікроелементів.

Народні методи лікування

Більш ефективні методи лікування, вам підкаже лікар. Ми хочемо ще розповісти вам про те, як полегшити клімакс, зробити так, щоб він не заважав вашій звичайному житті. І так, якщо ви страждаєте:

  • Через припливів, нервозності і пітливості, вам потрібно приймати заспокійливі трави, такі як шавлія і звіробій. Також врегулюйте харчування.
  • При ожирінні необхідно позбутися від жирної, шкідливої їжі. Зайняти себе фізичними вправами. Трави, які можна заварювати: кропива, чорна смородина і деревій.
  • При сильних серцебитті добре допомагає відвар з пелюсток троянди і листя шавлії. Також народна медицина радить пити сік буряка з медом.

Про те, як боротися з клімаксом, найкраще поговорити з вашим лікарем. Організм кожної жінки індивідуальний і переносить клімакс по-своєму. Ми хотіли донести до прекрасної статі, що життя після клімаксу триває і цілком успішно. Після 40, коли діти вже виросли, кар`єра побудована, і ні про що хвилюватися не доводиться, залишається тільки жити і радіти кожному дню.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!