» » » Як боротися з пмс?

Як боротися з пмс?

Як боротися з ПМС?

ПМС - це передменструальний синдром, іншими словами, це хворобливі реакції виникають у жінок в період перед місячними. Виявляється ПМС у всіх індивідуально, тривалість теж може відрізнятися - у кого-то ПМС триває добу, у кого-то тиждень, а у окремих щасливиць його і зовсім не буває. Симптоми ПМС різні - в фізичному стані можуть відзначатися головні болі і болі внизу живота, слабкість, нудота, в емоціях можуть бути різкі перепади настрою, тривога, безсоння, дратівливість або плаксивість. Спільним є лише те, що ПМС нікому не подобається і заподіює масу незручностей, тому багато жінок хочуть знати, як боротися з ПМС.

Як боротися з ПМС самостійно

Оскільки ПМС офіційно не входить в класифікацію хвороб, а симптоми проявляються дуже індивідуально, то і єдиного методу його лікування немає. Але існують певні правила того, як боротися з ПМС. Існує безліч способів боротьби з ПМС серед яких дієти, зміна способу життя, зміна обстановки і навіть загартовування. В медицині використовують гормональні ліки, в тому числі оральні контрацептиви і антидепресанти.

Як харчуватися щоб полегшити ПМС

Під час ПМС краще відмовитися від усіх стимулюючих речовин, таких як кава, чорний чай, кока-кола і алкоголь, їх можна замінити на трав`яний і зелений чай і молоко, можна перейти на каву без кофеїну, а недавно з`явився і чорний чай без кофеїну. Це допоможе знизити дратівливість і позбутися від безсоння.



Щоб боротися з ПМС, їжте багато шоколаду і бананів, щоб це не позначилося на фігурі, краще темний і гіркий шоколад. У шоколаді і бананах містяться речовини, які за своєю дією схожі на гормони радості, які виділяються в організмі людини. В цілому ж, солодким зловживати не варто, жирова тканина продукує гормони, і при порушенні їх балансу виникає той самий ПМС. Найкращим варіантом буде підтримувати ідеальний для свого віку і зростання вага.

Щоб уникнути набряків, якщо ви до них схильні в період ПМС, краще знизити кількість солі у вашій їжі і пити менше рідини (але важливо, щоб обсяг випитої в день рідини був близько півтора літрів, не більше і не менше).



Багато корисних речовин, необхідних в цей період міститься в молоці, зелених овочах, бананах, куразі, зелені, рослинних маслах і бобових. Не варто забувати і про вітамінні комплекси, в них містяться багато вітамінів і макроелементи, які не надходять в організм з їжею, але потрібні йому в великих кількостях.

Що робити, щоб боротися з ПМС

Полегшити симптоми ПМС допомагають регулярні заняття спортом, в даному випадку шахи - це не спорт. Тут потрібна фізична активність, але в міру, визнач для себе найбільш підходящий вид спорту - фітнес, плавання, велосипед або танці. Суть такого фізичного навантаження в тому, що при активній роботі м`язів в кров виділяються всі ті ж гормони радості, а якщо такий спорт приємний і цікавий, то він буде приносити радість удвічі.

Для того щоб боротися з ПМС потрібно менше нервувати - можливо це звучить важко виконуваним, але насправді, зменшити кількість стресу абсолютно реально. Побільше гуляйте і бувайте на свіжому повітрі, але не бігом, а спокійно і не поспішаючи. Займайтеся йогою і тренуйте глибоке дихання, постарайтеся висипатися. Слідкуйте, щоб удома завжди було свіже повітря, регулярно провітрюйте.

Якщо симптоми ПМС проявляються у вас дуже сильно і болісно, кращим варіантом буде звернутися до лікаря. У вашому випадку можуть допомогти протизаплідні таблетки, так як вони є гормональними і відновлюють баланс гормонів в організмі, при порушенні якого може виникати сильний ПМС. Або ж вам можуть прописати заспокійливі або антидепресанти, кожен випадок унікальний і лікування у нього теж буде своє. Пам`ятайте, що не можна самостійно починати приймати будь-які ліки і потрібно обов`язково проконсультуватися з лікарем, якщо ви вважаєте що вони вам потрібні.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!