» » » Кому і навіщо потрібна підтяжка грудей?

Кому і навіщо потрібна підтяжка грудей?

Кому і навіщо потрібна підтяжка грудей?

Ще недавно силіконові форми красунь з глянцевих журналів викликали бурю обговорень. Але з тих пір поліпшити форму грудей дозволяє не тільки використання імплантатів. У пластичної хірургії з`явилися нові, більш щадні методи і один з них - мастопексия.

Що це таке і кому підходить?

Мастопексия є підтяжку грудей. Вона покликана прибрати обвисання, яке обумовлено рядом причин. До основних факторів, за якими залози втрачають форму, відносяться: вагітність, різке схуднення, грудне вигодовування і вікові зміни.

Підтяжка рекомендована будь-яким пацієнткам. Краще якщо спочатку груди не буде занадто великий, це дозволить зберегти результат операції якомога довше. Але силу гравітації ніхто не відміняв і, можливо, в майбутньому все одно знадобиться ще одна операція.

Хірург може відмовити в проведенні підтяжки, якщо вам ще не виповнилося 18 років, ви плануєте вагітність або в даний момент годуєте грудьми. У першому випадку груди ще знаходиться в стадії розвитку, у другому - процедуру краще перенести на строк після народження малюка, а в третьому - необхідно почекати рік після закінчення грудного вигодовування.

Основні види процедури

Залежно від ступеня опущення залоз, підтяжка грудей виконується одним з таких методів.

  • З розрізом навколо ареоли. Цей вид підходить в разі невеликого опущення і є найменш травмонебезпечним.
  • З Т-образним швом. Рекомендований при істотному опущенні і великому обсязі зайвої шкіри.
  • Підтяжка, поєднана зі вставкою імплантатів. Виконується при птозе високого ступеня, що супроводжується нестачею обсягу бюста.


У будь-якому випадку схема операції наступна: в нижній частині грудей робиться розріз, за формою нагадує якір. Відмінність в кожному конкретному випадку представляє розмір розрізу. Він може бути відносно маленьким або великим.

Особливості операції і тривалість реабілітаційного періоду

Залежно від обраного методу операція може тривати від години до трьох. Як знеболювання може бути рекомендована місцева анестезія або загальний наркоз. Після підтяжки пару днів пацієнт знаходиться під наглядом лікаря, після цього відправляється додому.

Перший місяць необхідно буде утриматися від підняття важких предметів і фізичних навантажень. У цей час необхідно точно дотримуватися всіх рекомендацій хірурга і носити корекційний білизна.

З неприємного в перший час може спостерігатися набряк залоз і втрата чутливості соска. Все це пройде, як тільки тканини повністю відновляться. Більш детально дізнатися про всі тонкощі процедури можна записавшись на прийом до хірурга.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!