Як не їсти багато?

Як не їсти багато?

Основна причина ожиріння більш ніж 70% людей - споживання великого обсягу їжі. І тільки менше 20% страждають ожирінням від хвороб. Від обжерливості людина може врятувати сам себе, якщо проявить силу волі, і якщо ожиріння ще не досягло критичних розмірів. Отже, давайте розглянемо, як не їсти багато.

Як зменшити кількість прийомів їжі

Для початку треба звернутися до лікаря. Якщо ви хочете почати займатися своїм тілом, то треба знати, чи не страждаєте ви серйозним захворюванням, яке призвело до ожиріння, не протипоказано вам рух, басейн, спортзал та ін. Але з фізичними навантаженнями треба обов`язково почати обмежувати себе в їжі. Це ви розумієте розумом, а шлунок, розтягнутий величезною кількістю їжі буде вимагати своє. Тому, по-перше, треба постаратися зменшити його розмір. Починайте їсти маленькими порціями. Спочатку ви будете робити це дуже часто, намагайтеся витримати між прийомами їжі хоча б 2 години. Потім поступово робіть інтервал більше, але без збільшення обсягу порції, поки не прийдете до 4 часовому інтервалу. Отже, у вас встановиться режим, за яким ви їсте в 7 (сніданок), 11 (перекус), 15 (обід), 19 (вечеря) годин. Це найоптимальніший графік їжі, можете змістити його на півгодини-годину на більш ранній час. Але вечеряти після 19 годин не варто, навіть якщо ви лягаєте спати в 12 ночі.

Яку їжу є



Якщо ви мрієте навчитися, як не їсти багато, і схуднути до літнього сезону, то уважно вивчіть свій раціон. Один варіант харчування - по кремлівській дієті, виключаючи вуглеводи. На тарілку покладіть курку, м`ясо, яйце варене і жирної сметани. На такій дієті дуже багато їсти не захочеться, повірте. Якщо ви не будете її порушувати, то кількість з`їденого само собою зменшиться. Будь-яка дієта передбачає одноманітні продукти і різноманітні заборони, тому кількість їжі буде зменшуватися, тому що просто набридне їсти одні й ті ж продукти. А ще помічено, що якщо їжа приготовлена не смачно, то багато її не з`їси, правда? Просто не пускайте себе від «несмачного» столу в пиріжкову.

прийом тарілки



Цей психологічний прийом відмінно працює, якщо ви хочете дізнатися, як навчитися не їсти багато. Замініть свою звичайну тарілку на меншу за розміром. Почніть з 2 см різниці. Кладіть на неї їжу так, щоб вона розміщувалася вільно і красиво. Через тиждень, коли звикнете до цієї тарілці, ще раз зменшите її на 2 см. І так до тих пір, поки ваша звичайна тарілка не стане трохи більше блюдця. Це виконати вам не важко буде, це навіть цікаво, купувати новий посуд, експериментувати.

ніяких добавок

Після освоєння прийому тарілки треба чітко виконувати найголовніше правило - ніяких добавок! А то ж можна їсти з маленькою тарілки, але з`їдати їх штуки три. Взагалі не треба нічого їсти після того, як ви з`їли основну порцію. Також добавкою можна вважати все те, що ви з`їдаєте з чаєм. Чай - це самостійне блюдо, до нього може тільки додаватися столова ложка знежиреного молока і пара таблеток цукрозамінника. А пиріжки, печиво, цукерки, тістечка - це добавка до вашого вечері, обіду! Виключаємо її безжально!

пиття

Ще одне оповідання, як навчитися не їсти багато, такий. У давнину була одна традиція. Глава сім`ї (чоловік) змушував усіх невісток перед обідом випивати по дві кружки води. У цьому випадку вони не так багато їли! Уявляєте, вони працювали в полі, не розгинаючи спини, а їм ще й води перед їжею пропонували. Але суть не в цьому. Сучасні жінки вже давно помстилися за такі поневіряння та з`їли все, що недоїли хазяйські невістки. Правда, з наслідками у вигляді ожиріння. Так що пора повертатися до старовинної традиції. Перед прийомом їжі випийте склянку води кімнатної температури (сильно холодна дуже розпалює апетит, а гаряча в вас просто не полізе). Посидьте п`ять хвилин і приступайте до їжі. Спочатку - суп. Він рідкий, найчастіше низькокалорійний. Їжте його повільно, без хліба. Через деякий час ви відчуєте ситість, можливо навіть, що відмовитеся від другого.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!