» » » » Що буде, якщо випити оцет?

Що буде, якщо випити оцет?

Що буде, якщо випити оцет?

Є люди, які, не шкодуючи себе, ставлять над своїм тілом різні експерименти. Так, наприклад, чимало тих, хто заради розваги хоче випити оцет, навіть не підозрюючи про те, якими жахливими можуть бути наслідки цієї "забави". Скажемо відразу: пити оцет ні в якому разі не можна, якщо вам дорогі ваші здоров`я та життя. Розглянемо докладніше, чому.

Що буде, якщо випити оцет: наслідки

Столовий оцет здебільшого складається з оцтової кислоти, яку отримують шляхом мікробіологічного синтезу з спиртовмісної сировини за допомогою оцтовокислих бактерій. Основний інгредієнт оцту - це кислота, яка має здатність роз`їдати - висновки робіть самі.

  • Якщо зробити 1-2 ковтки оцту, то можна отримати несильний опік стравоходу, неприємні наслідки будуть, але не настільки сильні, як при великих дозах.
  • Якщо випити 50-200 м оцту і більш, то людину чекають більш серйозні наслідки: кислота всосется в стінки шлунка і кишечника, а потім вразить внутрішні тканини і органи. Постраждає кров: будуть руйнуватися стінки еритроцитів, гемоглобін заб`є дрібні судини нирок - в результаті виникне ниркова недостатність.
  • Якщо зробити кілька ковтків оцту, то першої серйозної поразки, яке чекає на людину - це найсильніший і хворобливий опік стравоходу, можна померти від болю. Потрапивши всередину, кислота буде роз`їдати кров, нирки, печінку. Людина може померти. Якщо вдасться вижити, то сяк-так врятувати можна за допомогою операцій і ін`єкцій, очищення крові. У кращому випадку людина залишиться інвалідом на все життя.


Тримайте оцет в місцях, недоступних для дітей. Також ховайте його від тих, хто зловживає алкоголем - в п`яному стані такі люди можуть помилково випити оцет.

Також вам стануть у пригоді ці статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!