Чи шкідливий оцет?

Чи шкідливий оцет?

Оцет - одна з найдавніших приправ, історія якого стоїть поруч з появою вина. Складається він з набору кислот, спиртів і ефірів. Основних сортів цієї спеції близько десятка, але найпопулярнішими вважаються натуральний, харчової - спиртової (столовий) і яблучний. Якщо з`ясовувати, чи шкідливий оцет, треба розуміти в якій області ми його використовуємо. Приправа, дезінфектор, лікувальна профілактика, виробництво соусів або побутової хімії - ось неповний список застосування оцту.

При вживанні в їжу шкідливий оцет буде людям з хворобами нирок (нефриті), печінки (гепатиті), гастриті, виразці шлунка і дванадцятипалої кишки. Що знаходяться на дієті, літнім людям і дітям необхідно виключити оцет з раціону.

Підвищена кислотне середовище оцту шкідлива для емалі зубів всіх споживачів. Полоскання порожнини рота після вживання оцту запобіжить цей процес.

З столовим все зрозуміло, а чи шкідливий яблучний оцет? Безперечно, він набагато корисніше і володіє великими цілющими і смаковими властивостями. Навіть застосовується в боротьбі з харчовими отруєннями, для ліквідації гнильних бактерій в кишечнику, токсинів. Проте, обмеження при його використанні називають. Вони такі ж, як і до столовому. Завжди дуже важлива дозування!

Але найважливішим в оцті є його походження. В даний час тільки 20% заводів в Росії виробляють натуральний оцет, решта частка синтезованого. Синтетичний оцет виробляють з природного газу, ось де варто подумати, чи шкідливий оцет.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!