» » » » Як викликати сон?

Як викликати сон?

Як викликати сон?

Сновидіння супроводжують людину протягом усього його життя-цілком природно, що він хоче, щоб сни були приємними. Однак мало хто знає, що кошмарів можна уникнути, взявши під контроль світ мрій. Адже існують різні техніки, завдяки яким вдасться викликати віщий сон або сновидіння наяву- більш того, можна управляти тим, що відбувається уві сні.

Як викликати сон наяву?

Сном наяву сомнологи називають таке явище, як сонний параліч. Воно являє собою відключення рухової активності під час сну. В окремих випадках нездатність рухатися настає до засипання людини або відразу після його пробудження. Даний стан триває недовго, всього кілька хвилин. Часто сонний параліч супроводжується слуховими і зоровими галюцинаціями. З цієї причини його і називають сном наяву.

В такому стані люди всього на кілька миттєвостей відчувають незрозумілий страх і страшну безпорадність. Вони можуть чути шум або дивні голоси, бачити привидів, відчувати чиюсь присутність.

Даний стан можна викликати штучно. Для цього людина повинна тривалий період знаходитися в стресовому стані, рідко спати. Також можна викликати сон наяву наступним чином: ляжте на спину, стійте на місці та чиніть опір сну. Через півгодини настане бажаний стан. Так як викликати сон наяву може будь-хто, не варто часто впадати в нього, оскільки це може перетворитися в неконтрольовану звичку.

Як викликати усвідомлений сон?



В останні кілька років багато хто почав захоплюватися практикою усвідомлених сновидінь. Однак далеко не всі знають, що це таке і як викликати усвідомлений сон. Сенс такого сновидіння полягає в тому, що людина спить, але в той же час може управляти сюжетом свого сну. Більш того, він може створити в сновидінні будь-яку реальність і прожити його так, як йому хочеться. Свого сновидіння можна запросити будь-яку людину, будь то родич або зірка естради. У світі мрій немає обмежень і заборон.

Небезпека усвідомлених сновидінь полягає в тому, що людині починає подобатися керувати своїм сном і йому важко миритися з обмеженнями реального світу. Незабаром він може втратити зі світом зв`язок, а значить, його розум не зможе розрізняти дві реальності - справжню і уявну.

Мистецтво управління сном

Є кілька способів навчитися управляти своїми сновидіннями. Перший з них пов`язаний з розумінням практик розслаблення. В цьому випадку допоможе медитація, адже стан розслаблення дуже близько до сну. Однак при цьому мозок не спить, а значить, можна моделювати будь-які ситуації і керувати ними.



Другий варіант передбачає ведення записів своїх сновидінь в спеціальному щоденнику. Туди потрібно записувати абсолютно всі сни. Це потрібно для розуміння різниці між реальністю і світом мрій. Адже часто людина, перебуваючи уві сні, не знає про це і приймає всі за повсякденну реальність. Згодом вдасться знайти відмінні риси, і ви зможете, перебуваючи в світі мрій, розуміти це. Щоб полегшити собі роботу, необхідно якомога частіше питати себе: «Чи сплю я?». Так вдасться зрозуміти, в якій реальності ви зараз перебуваєте.

Відомий езотерик Карлос Кастанеда радить вдивлятися в сновидінні в свої долоні, тоді вдасться отримати відповідь на заповітне питання. Адже уві сні людина не може розглянути лінії на них- таким чином, можна зрозуміти, в якій реальності ви перебуваєте і швидко вжити заходів.

Як викликати віщий сон?

Існує думка, що уві сні людина може побачити майбутні події, тому багато хто задається питанням про те, як викликати віщий сон. У деяких людей є дар, і вони можуть бачити подібні сновидіння, але частіше за все людині доводиться потрудитися, щоб його відвідало осяяння.

Віщий сон допоможе викликати спеціальний ритуал. Маги рекомендують проводити його в останні дні зростаючого місяця. Лягати спати потрібно тільки в поодинці. Перед сном рекомендується розслабитися, прийнявши ванну з аромамаслами. Потім запаліть свічку і прокручуйте в голові питання, на який потрібно отримати відповідь. Як тільки відчуєте, що очі починають закриватися, лягайте в ліжко.

У цю ніч ви повинні побачити віщий сон. Вранці не поспішайте вставати, постарайтеся пригадати своє сновидіння в деталях. Можна навіть записати його в блокнот. Можливо, з першого разу викликати віщий сон не вийти, але, попрактиковавшись, вам вдасться домогтися бажаного.

Також для виклику віщого сну можна спробувати провести такий ритуал: перед сном налийте в прозорий скляний стакан води, запаліть свічку, і, дивлячись на полум`я крізь воду свічки, пошепки повторіть: "Сон, дай відповідь на питання (задати питання)". Цю фразу повторіть 12 разів. Після цього випийте воду до дна і йдіть спати. Уві сні повинен прийти відповідь на питання.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!