» » » » Як управляти сном?

Як управляти сном?

Як управляти сном?

Сни - це одне з найзагадковіших і непояснених явищ в життєдіяльності людини. У них підсвідомість дає нам відповіді на деякі питання. Також уві сні наші можливості є безмежними. Як часто, засинаючи, нам хочеться опинитися в певному місці, спробувати зробити щось! Для цього потрібно вміти впливати на свій сон. Кероване сновидіння - один із способів прогнозування майбутнього, перегляду минулого і зміни реальності. Давайте розглянемо деякі техніки того, як управляти сном.

фіксування сновидінь

Багато фахівців в області сну відзначають, що вкрай важливо навчитися стежити за тим, що нам сниться. Адже сни дають відповіді на багато питань, тому непогано вміти отримувати їх. Як навчитися керувати сном, так і усвідомити свої сни вам допоможе журнал сновидінь. Він являє собою звичайну зошит або блокнот, в якому описані всі ваші сни.

Для того щоб фіксувати сни, слід тримати блокнот і ручку біля ліжка. Всі свої сни не потрібно записувати відразу після пробудження. Як тільки ви прокинулися, необхідно трохи полежати і детально відновити в пам`яті все, що з вами сталося. Потім у вигляді конспекту записати свій сон. Писати можна тезами і ключовими фразами, аби ви потім змогли згадати суть того, що відбувається. За ніч людина може прокидатися кілька разів, тому слід подумати про освітлення. Найкраще підійде невелика лампа або ліхтарик.



Журнал сновидінь також допоможе налаштуватися на усвідомлення свого сновидіння в наступний раз.

Техніка «розкручування нового сюжету сну»

Для того, щоб створити собі установку на певний сюжет уві сні, можна використовувати цю техніку. Спочатку вам буде складно, але через деякий час тренувань все обов`язково вийде. Для того щоб налаштувати себе на будь-якої сон, потрібно виконати наступні кроки:

  • Вибрати мета. Перед тим, як ви заснете, потрібно детально і в усіх подробицях уявити собі те, що ви хочете побачити уві сні. Це може бути зустріч з певною людиною, подорож по якомусь місцю, польоти уві сні і т.п. Для початку варто уявляти собі щось більш реальне і просте. Після того, як ви навчитеся занурюватися в картинку, у себе в голові можна створювати більш складні сюжети.
  • Створити установку на сон. Для цього потрібно визначитися, для чого ви хочете побачити саме цей сон. Бажано, щоб ваша установка була чіткою і зрозумілою. Після того, як вона сформульована, потрібно уявити себе досягли мети, а потім кілька разів повторити собі, що саме цей сон ви хочете побачити сьогодні.
  • Після того, як ви відчуєте, що почали засипати, потрібно усвідомити, що ви спите. І лише тільки після цього повторювати у себе в свідомості ту установку, яку ви сформулювали вище. Якщо не виходить потрапити в потрібний вам сон, то потрібно знову уявити собі всі деталі, які ви хотіли б побачити.
  • Після того, як ви прокинулися, важливо усвідомити, який сон вам снився. І обов`язково записати все те, що ви бачили і відчували.


Важливо розуміти, що в перший раз може не вийти управляти сном. Тому потрібно щоденне тренування.

Техніка «створення нової обстановки»

Деякі фахівці на питання про те, як управляти сном, відповідають - за допомогою іншого сну. Цей метод найбільш складний. Адже для його здійснення вам не тільки потрібно вміти занурюватися в усвідомлений сон, але і за допомогою сили воли змінити те, що відбувається там.

Для того, щоб змінити сон, потрібно прокинутися, зрозуміти, що вам снилося, і дуже детально уявити собі, що ви хочете змінити. Після цього слід знову заснути з новими думками. Так, подорожуючи по Лондону XVII століття, можна додати туди прибульців або кіборгів.

Навчитися керувати снами - процес досить довгий і складний. Вам може знадобитися кілька років для того, щоб бачити усвідомлені сновидіння. Сни - це дуже цікаво, тому варто вміти управляти ними.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!