» » » Що їсть верблюд?

Що їсть верблюд?

Що їсть верблюд?

Верблюди проживають в пустелях, де вся земля встелена піском. Питання з`являється сам собою: що їсть верблюд? Звичайно ж, в пустелях, крім пісків, взимку є ще й сніг, а на початку весни, після того як сніг тане, залишається вологість, завдяки якій виростають, хоч і ненадовго, безліч маленьких трав і квітів.

Харчування по сезону

Коли настає літо, волога випаровується, і все, що навесні зросла, засихає. Але деякої частини води все ж вдається проникнути глибоко в грунт, саме туди, де скупчуються грунтові води. Коріння великих дерев, наприклад, таких як саксаул, піщана акація дістають до ґрунтових вод, тому у них є можливість не засихати.

У пустелях існують такі місця, де знаходяться величезні зарості цих дерев. Ось чим харчується верблюд в пустелі. Знайшовши такі зарості, він із задоволенням починає жувати гілки цих дерев. Але є і проблема: їжа іноді дістається не просто так, перед тим як поїсти, так само верблюди іноді доводиться потрудитися, щоб дотягнутися до своєї їжі. І все ж одними цими гілками верблюд ситий не буде. На саксаулі листя практично відсутні, доводиться їсти тільки зелені гілочки, а у акації листочки дуже дрібні, та до того ж, ще й дуже жорсткі.

Основне ласощі верблюда

У пустелі, крім вищевказаних дерев і чагарників, ще є трава, яка називається «верблюжої колючкою». Вона виростає не дуже високою, приблизно не більш одного метра, але в ній є дуже великий плюс: вона дуже густо гілкується. На верблюжої колючки ростуть листя, які мають яскраво-зелене забарвлення і круглу форму, листя дуже соковита на смак, а гілки колючі, що, власне, і виправдовує назву самої рослини. Верблюжа колючка забезпечує себе водою за рахунок того, що у неї величезні коріння, іноді вони можуть бути довшими п`яти метрів. Коріння вільно дістають до ґрунтових вод, тому листя верблюжої колючки має такий яскравий окрас навіть жарким літом.



Але на таке соковите рослина в пустелі може бути конкуренція, тому що не тільки верблюд, а й джейрани, і сайгаки, і осли, і коні, та й ховрахи можуть їм поласувати.

Верблюжа колючка з сімейства бобових. Навесні, після того як її стебла відростають, на них виростають маленькі рожеві квіточки, а восени з квіточок з`являються справжні боби, що містять в собі насіння, які розсіюються взимку і ранньою весною. Після появи вологи насіння починають пускати коріння. Якщо за той час, поки земля наситила вологою, корінь не встиг добре прорости, верблюжа колючка гине в перший рік життя, але ті проростки, які встигають пустити довге коріння, ще багато років радують верблюдів соковитими листям. Ось що їсть верблюд в пустелі.

Хотілося б нагадати, що це основна їжа, якою харчуються верблюди в пустелі, і що для них цієї їжі цілком достатньо для життя. Сподіваємося, наша стаття відповіла на ваше запитання, що стосується того, що ж їсть верблюд в пустелі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!