» » » Як дати таблетку кішці?

Як дати таблетку кішці?



Як дати таблетку кішці?
Як дати таблетку кішці?

У житті кожного власника кішки, навіть молодий, лагідною і абсолютно здоровою, обов`язково настає той день, коли він потай позаздрить сусідові, в будинку якого живе старий і хворий вовкодав. Господарі кішок, напевно, вже здогадалися, що мова йде про день, коли кішці треба буде дати таблетку, адже багато ветеринари рекомендують обов`язково давати кішкам один - два рази на рік глистогінні препарати в профілактичних цілях. А якщо кішка, боронь Боже, захворіла, і таблетки їй треба давати три рази на добу, то тут вже й зовсім справи кепські! Ніжне і найдобріша, муркотливе створення перетворюється в розлючену фурію і починає діяти за принципом: «Краще помру, але цю гидоту ковтати не буду!». Хоча треба зауважити, що все не так безнадійно, як може здатися на перший погляд, і досвідчені заводчики кішок знають декілька хитрощів, як дати таблетку кішці і при цьому самому залишитися без єдиної подряпини. Тому беріться за справу, але спочатку, звичайно проконсультуйтеся з ветеринаром чи можна давати прописану кішці таблетку з їжею і в залежності від отриманої відповіді беріться за справу.

Як правильно дати кішці таблетку

  1. Перший варіант найпростіший. Вважайте, що вам дуже пощастило, якщо таблетка розроблена спеціально для кішок. Деякі фармацевтичні фірми виробляють ліки для кішок з ароматом і смаком улюбленого котячого корму. Таку таблетку досить покласти серед пари шматочків «Віскаса» на долоню і ласкаво запропонувати кішці - обов`язково з`їсть і навіть не помітить.
  2. Якщо таблетка невелика і її можна давати з їжею, візьміть маленький шматочок пісного м`яса, зробіть в ньому надріз, вкладіть туди таблетку і запропонуйте вийшов делікатес своїй кішці. Як правило, цей трюк спрацьовує, і кішка проковтує «фаршироване» м`ясо. М`ясо можна замінити шматочком плавленого сиру, таблетка влипає в нього геть, а сам сир кішки дуже люблять.
  3. Якщо ж таблетку треба давати в чистому вигляді, переходите до рішучих заходів. Покладіть на стіл м`яке товсту ковдру, посадіть на нього кішку, встаньте у неї за спиною, візьміть в ліву руку таблетку, праву покладіть їй на голову і захопіть щелепної суглоб з двох сторін вказівним і великим пальцями. Повільно закидайте голову кішки, одночасно викручуючи щелепної суглоб. Так як ваші пальці будуть знаходитися в самих кутах котячого рота, за іклами, кішка не зможе вас вкусити. Коли пащу відкриється, лівою рукою закиньте таблетку, як можна глибше в горло «пацієнтки», швидко закрийте їй пащу і утримуйте до тих пір, поки кішка не зробить вимушеного глотательного руху. Якщо ви все-таки не до кінця зрозуміли, як дати кішці таблетку, відео-уроки в Інтернеті допоможуть вам остаточно усвідомити порядок виконання цієї процедури.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!