Що таке бренді?

Що таке бренді?

Якщо хочеться спробувати який-небудь справжній, «чоловічий» напій, виберіть бренді, не помилитеся. Тим більше, різноманітність видів цього напою радує. Але для початку пропонуємо дізнатися, що таке бренді, як і з чого його роблять. Це спиртне був відомо вже в 12-му столітті. За англійська це слово пишеться ось так - «brandy», утворено воно від нідерландського «brandewijn», якщо перекласти дослівно, то «паленої вино» або «вогняна вода». Відповідне позначення, якщо врахувати, що його фортеця 40-60 градусів. Спосіб виробництва спиртних напоїв сімейства бренді простий. Виноградне вино, фруктову або ягідну брагу піддають дистиляції (переганяють). Залежно від початкового сировини, розрізняють 3 основних види:

  • Виноградне, перегонимо заграв виноградний сік. Отримуємо такі напої як, коньяк, арманьяк, шеррі-бренді і грецький Метакса.
  • З виноградних вичавок. Після того як сік вичавлений, залишається м`якоть, кісточки і так далі. Їх то і переганяють. В результаті - грузинська чача, південнослов`янська ракія, італійська граппа.
  • Фруктово-ягідний бренді. Для його виготовлення беруть різні фрукти і ягоди, крім винограду. В результаті отримуємо - Кіршвассер (вишня), фрамбуаз (малина), Боровичка (ялівець).

Тепер ви знаєте, що таке бренді.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!