» » » Чи можна їсти м'ясо?

Чи можна їсти м'ясо?

Чи можна їсти м`ясо?

Питань щодо вживання м`яса в їжу завжди було багато. Давайте дізнаємося - чи можна їсти м`ясо? Адже вчені вже давно сконцентрували свою увагу на червоному м`ясі.

М`ясо і рак

Наприклад, деякі люди, які змогли вилікуватися від раку прямої кишки, страждають від рецидивів втричі частіше, ніж вегетаріанці, які перенесли той же захворювання.

Білки, які містяться в червоному м`ясі, підживлюють злоякісні пухлини. Тобто виходить, що вегетаріанці більш захищені від раку, їх ризик захворіти знижується на 80%.

Але, ті ж вчені з`ясували, що справа не в м`ясі, а в речовинах, якими виробники м`яса (м`ясних напівфабрикатів) обприскують свій товар, для продовження терміну придатності. При нагріванні, ці самі речовини перетворюються в нітрозоаміни. А вони, в свою чергу, займаються руйнуванням ДНК.

Крім цих речовин, м`ясо часто обколюють різними антибіотиками, а також штучними гормонами, яким також можуть спровокувати рак.

Тоді виникає цілком нормальне питання - чи можна не їсти м`ясо?

вегетаріанство



М`ясо є постачальником білка в нашому організмі. Білок, в свою чергу, бере участь в зростанні клітин, а також м`язової маси. Отже, відбирати джерело зростання у організму не дуже добре.

Взагалі, відмовитися повністю від м`яса під сили далеко не всім, при цьому така відмова може завдати шкоди. У свою чергу, дієтичне м`ясо навіть корисно, тому що після його перетравлення, виділяються речовини, які сприяють лікуванню деяких захворювань.

Не можна не сказати і про замінники м`яса. Таких замінників чимало і забезпечують організм білком вони нітрохи не гірше м`яса. Наприклад, до таких продуктів відносяться бобові.



Ще одна популярна тема - чи можна дітям давати м`ясо?

дитяче вегетаріанство

Питання дуже багатогранний, так як діти активно ростуть і білків, що отримуються від рослинних продуктів, їм може просто не вистачити. Отже, повна відмова дитини від м`яса може негативно відбитися на його розвитку. У будь-якому випадку, такі рішення краще приймати після консультування з лікарем. І далі, періодично відвідувати лікарів для контролю за станом дитини, за процесом його зростання.

М`ясо і вагітність

Чи можна вагітним м`ясо? Питання дуже неоднозначний. Під час вагітності краще проконсультуватися з лікарями, які допоможуть сформувати меню на весь термін. Справа в тому, що деяким жінкам відмова від м`яса під час вагітності може піти на користь. А кому-то може і нашкодити. Не варто випробовувати долю - узгодьте це питання з фахівцями. Одне можна сказати точно - під час вагітності рекомендується не їсти жирного і смаженого. Вживаючи м`ясо під час вагітності, варто обмежитися нежирними сортами, приготованими на пару.

строганина

Чи можна їсти сире м`ясо? Чи не небезпечно це? Всі любителі строганини в один голос скажуть, що це абсолютно нешкідливо. Подивимося на питання з наукової точки зору. Сире магазинне м`ясо, однозначно, не можна їсти в сирому вигляді.

Строганина - це традиційне блюдо народів Півночі. Якщо ви вирішили самі приготувати строганину, а справжнього чистого оленячого м`яса не знайти, то можна замінити його на домашнє козине м`ясо. Воно є найбільш чистим і ніжним. Часто в сирому вигляді їдять рибу, для строганини з риби ідеально підходить нельма, яка не має внутрішніх паразитів.

М`ясо і тварини

Чи можна кроликам м`ясо? Кролик - це нем`ясоїдні тварина. Тобто м`ясо - це не зовсім його їжа, але всіх необхідних елементів кролик може не отримувати при житло в неволі, а м`ясо містить кальцій, фосфор, білки і так далі. Виходить, що кроликам можна давати м`ясо. Не варто годувати кролика м`ясом кожен день, досить буде періодично (раз на місяць) вмикати в його раціон шматочок м`яса. Однак вихованець може зовсім не доторкнуться до м`яса, майте на увазі. Звичайно, найкраще підібрати кролику спеціальний корм, який буде містити всі необхідні для нього мікроелементи.

Чи можна коту сире м`ясо? Кішка - це хижак. Травлення кішки сильно відрізняється від людського травлення. У раціон кішки обов`язково слід включати м`ясо. Краще, якщо м`ясо буде вареним, але якщо ви впевнені в якості м`яса, то іноді можна балувати свого улюбленця і шматочками сирого м`яса.

Чи можна цуценятам сире м`ясо? Цуценятам обов`язково потрібно давати м`ясо. Бажано, щоб це м`ясо було обробленим. У сирому вигляді можна давати цуценятам яловичину, але робити це потрібно не постійно. Фарш погано засвоюється в організмі цуценя. Про це потрібно гарненько пам`ятати.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!