» » » Яким буде кінець світу?

Яким буде кінець світу?

Яким буде кінець світу?

Уже, напевно, сотні раз людство переживало кінець світу. Тема стала настільки популярною і затребуваною серед людей, що навіть довелося виділити її в цілу наукову теорію - есхатологію. Але знайти якийсь конкретний відповідь на поставлені питання дана наука ще не змогла, і по світу продовжує бродити привид кінця світу. Здогадки про те, яким буде кінець світу в черговий раз, розбурхують уми різного роду ворожок, провидців і відвертих шарлатанів. А наука? Наука, як їй і належить, висуває і розглядає чергові гіпотези.

Першоджерело нинішнього кінця світу

Першоджерелом і двигуном чергового кінця світу став календар племені майя, який прославився своєю точністю. Так індіанці ще тисячу років тому знали, що земний рік триває 365,242203 днів. Це точніше, ніж в сучасному григоріанському календарі, де рік містить 365,2425 днів. Кінець літочислення в цьому календарі припадає на 21 грудня 2012 року, що і послужило рішенням до завданню, в якому році кінець світу оголосити в черговий раз. Ніяких інших варіантів: помер той, хто відповідав за створення календаря, раптово скінчилися чорнило або просто набридло. Відразу, бац - і кінець світу.

Професор Бєляєв з мезоамериканські центру РДГУ зазначає, що ніякого катастрофізму в календарі немає і бути не може. Календар не може закінчитися взагалі, оскільки він циклічний. Але певні події все ж відбудуться. За твердженнями вчених НАСА, саме в цей день Земля пройде умовну галактичну вісь. Те, що така подія відбувається вперше за всю історію існування людства, можливо і розбурхує уяву багатьох землян.

Планета Нібіру

Починаючи з 1976 року, коли Захарій Ситчин видав книгу "Дванадцята планета", отримала життя теорія про прибульців з дванадцятої планети Сонячної системи, яка обертається навколо Сонця з періодом 3,6 тисячі років. Ніфіліми і анунакі - представники високорозвиненої цивілізації, які населяють цю планету - систематично відвідують нашу Землю і допомагають людям розвиватися.

Але в цей раз Нібіру пройде дуже близько до нашої планети, що викличе зміщення земної осі і призведе до природних катаклізмів величезного масштабу - землетруси, виверження вулканів, цунамі і іншого жах всього людства. Навряд чи у кого-то викличе подив дата початку апокаліпсису. Якого числа кінець світу - такого числа і загальна катастрофа. А саме, 21.12.2012 року.



Існування такої планети ставлять під сумнів астрономи всього світу. Якби вона дійсно наближалася до Сонячної системи, то її спостерігали б мільйони любителів у всьому світі в свої слабкі телескопи вже спочатку 2012 року. Приховати подібний факт від громадськості було б не в силах нікому.

сонячний шторм

Інтернет рясніє інформацією про майбутні катастрофи, в тому числі і відео, яким буде кінець світу і яка доля человечества- серед них часто зустрічається сонячний шторм. Досить неприємний, хоча і не найстрашніший сценарій розвитку подій. В результаті надпотужної спалахи на Сонці станеться небачених досі масштабів магнітна буря. Спочатку зникне радіозв`язок, всі супутники та інше космічне обладнання. Потім згорять силові трансформатори, і на всій планеті зникне електрику. Крах енергетичної інфраструктури відкине цивілізацію в розвитку на 200 років назад. Особливо постраждають розвинені енергозалежні країни.

Джерелом подібного варіанту розвитку подій стала доповідь НАСА в 2008 році, в якому гіпотетично порушувалося питання про технологічні ризики в разі екстремальної сонячної активності. Але це був аж ніяк не прогноз. І згідно з цими документами пошкодитися можуть силові підстанції, що знаходяться в безпосередній близькості від магнітних полюсів. Аналогічний випадок вже був зафіксований в Квебеку в 1989 році.



Згідно зі спостереженнями астрономів Сонце на диво спокійно останні два роки. Подібне вже відбувалося в кінці 18 століття, коли світило не проявляла свою активність протягом 11 років.

Зміна магнітних полюсів

Прогнозована на грудень 2012 року зміна магнітних полюсів Землі, коли південний і північний магнітні полюси поміняються місцями (інверсія), страшна періодом "безвладдя". Зміна полюсів не може відбутися миттєво. І на той період часу, коли буде відбуватися процес зміни полюсів, планета залишиться без свого магнітного щита. Уже зараз нібито відмічено зниження сили магнітного поля, яке може вказувати на наближення катастрофи. Залишившись без магнітосфери, Земля стане вразливою для сонячної і космічної радіації, яка здатна знищити не тільки електричні комунікації, а й все живе на планеті.

Вчені відзначають, що з часу останньої інверсії геомагнітне поле зменшувалася і збільшувалася безліч разів. І подібні явища не становлять приводу для паніки. Питання протікання геомагнітної інверсії мало вивчений. Підстав говорити про геомагнітної катастрофи і про те, що буде кінець світу, немає.

Вибух Йеллоустонского вулкана

Цикл між виверженнями супер-вулканів становить 74 роки. Закінчується він у цьому році, у зв`язку з чим можна очікувати потужного виверження, здатного викинути в атмосферу таку кількість попелу, що призведе до початку вулканічної зими і вимирання всього живого.

Найпотужніше подібне виверження відбулося 74 000 років тому на острові Суматра. Тоді вулкан Тоба викинув в атмосферу 2,8 тис. Км3 попелу, який зміг покрити товстим шаром всю Південну Азію.

Механізм, що запускає супер-виверження невідомий, але такі події відбуваються 1,4 рази на мільйон років. Тому ймовірність такої події низька.

Сподіваємося, ця стаття задовольнила вашу цікавість в питанні, яким буде кінець світу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!