» » » Хто такий партизан?

Хто такий партизан?

Хто такий партизан?

Ще в школі на уроках історії розповідають про те, хто такі партизани. Це узагальнена назва учасників громадської угруповання. Переважно терміном «партизан» позначають прихильника недержавного, тобто не входить до складу регулярної армії військового загону. Причому подібні військові об`єднання користуються підтримкою місцевих жителів, що є основним чинником.

Мета партизан - боротьба проти існуючого в державі політичного або воєнного стану, окупаційного режиму ворожої сторони. Серед методів боротьби виділяють саботаж, диверсії, терор і інші способи, використовуючи при цьому маскування і уникаючи лобовій конфронтації з переважаючими силами противника.

У Росії партизанські об`єднання зіграли істотну роль в розгромі ворога під час Великої Вітчизняної війни 1812 р і Великої Вітчизняної війни. З їх допомогою вирішували наступні завдання:

  • позбавлення ворожих військ озброєння;
  • погіршення бойового духу загарбників;
  • знищення розрізнених груп противників і т. д.

Одним з найбільш відомих революціонерів і партизан, що мають світову популярність, вважається Че Гевара. Про нього можна почитати в нашій статті Хто такий Че Гевара.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!