» » » Як налаштувати еквалайзер?

Як налаштувати еквалайзер?

Як налаштувати еквалайзер?

Фахівці, які постійно працюють зі звуком, налаштовують еквалайзери, за допомогою власного слуху. Такий підхід цілком виправдовує себе, оскільки на кожному пристрої і в будь-якому приміщенні зробити звук якісним і чистим можливо тільки при обліку навколишнього оточення. Але як правильно налаштувати еквалайзер непрофесіоналові? Будь-яка людина може легко скористатися порадами, наведеними нижче, вони будуть дуже корисні і звук вийде максимально якісним.

Поради з налаштування еквалайзера

Будь-еквалайзер фахівці умовно ділять на 3 типи частот, це верхні, середні, низькі. У свою чергу кожному типу відповідають свої регулятори, які відповідають певному рівню герц. Перед тим, як налаштувати еквалайзер, потрібно увімкнути музику на комфортної гучності. Після чого в першу чергу слід прибрати зайве посилення будь-яких частот, які зазвичай виражаються в хрипах. Звук потрібно зробити чистим і ясним, щоб він не різав слух. У цьому процесі рекомендується орієнтуватися на особистий смак. Наприклад, хтось любить жорсткий бас, хтось м`який, хтось дуже низький. У цих випадках потрібно налаштувати комфортне звучання на всіх рівнях частот.



Слід пам`ятати, що налаштовувати еквалайзер потрібно в залежності від музики, яка звучатиме на заході. Якщо влаштовується вечірка, і гості люблять естрадні пісні, то потрібно буде посилити середні частоти, так ви виділите голос спів і виконавця. Але коли основна частина музики повинна буде складатися з різних танцювальних ритмів, то в цьому випадку середні частоти, слід навпаки, знизити, піднявши при цьому високі і низькі, тоді музика буде грати різноманітними барвами.

Професійний погляд

У більшості випадків еквалайзери, налаштовані фахівцями зовні виглядають як хвиля-синусоїда. Як правило, її піки відзначаються на високих і низьких частотах, а провал припадати на середні. Така настройка, дозволяє зробити звук чистішим і якісним. Крім цього можна вирівняти еквалайзер і трохи по-іншому, але вона в нагоді для приміщень з особливою акустикою і плануванням. У свою чергу ви можете для правильного налаштування еквалайзера послухатися поради фахівців по звуку або постаратися довіритися своєму слуху, оскільки музику слухати будете саме ви, і її звуки повинні подобатися саме вам. Тепер ви знаєте, як краще налаштувати еквалайзер, і захід пройде весело, а музичний супровід буде відзначено позитивними відгуками гостей.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!