» » » Чому не працює плей маркет?

Чому не працює плей маркет?

Чому не працює Плей Маркет?

Play Market (або Google Play Market) - інтернет-магазин різних додатків і спеціалізованого контенту, працездатність якого підтримується фахівцями різної спрямованості.

Проблеми з ним виникають вкрай рідко, але іноді все може виникнути питання про те, чому не працює Play Market.

Можливі причини

Причин непрацездатності може бути кілька, виділимо основні з них.

Відсутність інтернет-підключення



Найпоширеніша причина, по якій може не працювати інтернет-магазин, - відсутність Інтернету або його слабкий сигнал. В такому випадку необхідно знайти іншу точку доступу Wi-Fi і зайти в додаток.

«Звісно» пристрою

Якщо ваш пристрій «зависло», і ви не можете зайти в потрібну програму, то вам необхідно перезапустити пристрій. Варто зазначити, що даний варіант підходить не тільки для додатка Play Market, а й для інших системних збоїв.

Оновлення Play Market



Також однією з проблем можуть бути технічні роботи на сервісі або ж різні оновлення. Непрацездатність додатки з цієї причини зустрічається рідко, в такому випадку необхідно спробувати запустити додаток трохи пізніше.

Помилки додатки на пристрої

Якщо додаток перестало запускатися на вашому пристрої, то це може бути пов`язано з різними помилками. Для їх усунення можна зробити наступне:

  • Очистити кеш. Для цього вам необхідно зайти в налаштування, відкрити «Додатки» - «Диспетчер Додатків». У списку вибрати Play Market і натиснути на нього. Далі необхідно «Стерти настройки» і «Очистити кеш».
  • Видалити оновлення. Для того щоб повернути додаток в початковий стан на момент установки, необхідно пройти шлях, як і в попередньому варіанті, але вибрати «Видалити поновлення».
  • Очистити сервіси Play Market. Якщо попередні дії не принесли успіху, то можна очистити сервіси. Для цього треба зайти в «Додатку», в списку вибрати «Сервіси Google Play», відкрити їх і очистити кеш і всі дані.
  • Перевстановити Play Market. Також можна спробувати видалити і відновити додаток Play Market. Дана дія оновить додаток і допоможе запустити його.
  • Видалити блокують додатки. Іноді можна зіткнутися з ситуацією, коли деякі сторонні додатки блокують роботу Play Market. Наприклад, Freedom, за допомогою якого гравці роблять безкоштовні покупки в різних іграх, блокує роботу додатка. У даній ситуації можна видалити додаток або ж скористатися інструкцією наступного пункту.

Блокування за допомогою host-файлу

Для того щоб потрапити в host-файл, вам необхідно отримати root-права. Якщо вони у вас вже є, то даний момент можна пропустити.

  1. Для отримання прав за допомогою програми Framaroot. Його необхідно встановити на пристрій і перезапустити смартфон. Таким чином ви отримаєте root-права.
  2. Далі необхідно зайти в провідник і знайти файл host (/ system / etс / файл «hosts») і запустити його за допомогою текстового редактора. У редакторі необхідно прописати код 127.0.0.1 localhost і видалити всю непотрібну інформацію.
  3. У самому кінці потрібно зберегти зміни і перезапустити пристрій.

Інформація про встановлення і реєстрації в Play Market знаходиться в статтях:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!