» » » Як качати з торрента?

Як качати з торрента?

Як качати з торрента?

Часто буває так, ви шукаєте в інтернеті будь-яку інформацію, а її немає. Може бути, це дуже стара музика, або навпаки тільки-тільки вийшов на екранах фільм. Тут-то нам і допоможе торрент. Що ж таке торрент, для чого він придуманий, і як ним користуватися? Як качати з торрента ігри, фільми? Відповіді на ці питання ви дізнаєтеся в цій статті.

Торрент - вид обміну інформацією між людьми. Перший такий програмний продукт вийшов у світ в 2001 році і відразу став користуватися успіхом, а ось чому. Заходячи, на який або ресурс, з бажанням завантажити який-небудь продукт, будь то фільм, гра або програма, нам пропонують завантажити файл, який розташований на сервері даного ресурсу. Це в першу чергу є проблемою для самого ресурсу ось чому: по-перше, потрібно цю інформацію десь зберігати, а по-друге, при її завантаженні багатьма користувачами канал перевантажується, що може викликати зниження швидкості. При використанні ж торрент-клієнтів інформація скачується користувачами один у одного, причому скачується по частинах. Фільм, наприклад, не дивлячись на те що міститься в одному файлі, може викачуватися одночасно з декількох людей: від користувача 1 - частина А, від користувача 2 - частина В і так далі.

Таким чином, чим більше користувачів, у яких ви завантажуєте файл, тим швидше він у вас завантажиться. Навіть коли файл у вас ще не завантажився повністю, ті частини, які вже завантажилися, лунають, тобто можуть бути завантажені іншими користувачами. Програма при згортанні працює у фоновому режимі, і автоматично підбирає найвищу, з можливих, швидкість скачування.



Торрент файл може містити будь-яку інформацію, наприклад: список з декількох музичних файлів, образ диска, папки з фотографіями і так далі. При відкритті торрент файлу в програмі, спливає вікно, в якому вам пропонується вибрати які файли завантажувати, а які - ні. Відповідний вибір здійснюється постановкою галочки. За замовчуванням всі галочки проставлені, і файл скачується повністю. Крім того, коли на поточний момент завантажуються кілька торрент файлів, ви можете виставити пріоритет: низький нормальний і високий. Це означає, що файли з високим пріоритетом завантажаться швидше. За замовчуванням варто нормальний пріоритет. По ходу завантаження необхідних матеріалів ви так само можете припинити скачування файлу, шляхом вибору пункту «зупинити завантаження»



Давайте розберемося, як качати через торрент. Для початку Нам необхідний торрент-клієнт-програма через яку ми будемо завантажувати файли. Таких клієнтів існує багато, ми з вами зупинимося на цьому Torrent. uTorrent - невеликий клієнт і дуже зручний у використанні. Тепер, коли клієнт викачаний і встановлений нам треба дізнатися, як качати торрент файли. Для цього шукаємо популярний торрент ресурс, наприклад torrentino.com. У пошуку шукаємо потрібний нам файл і качаємо його. При пошуку звертайте увагу на число сідів і бенкетів - це число показує, скільки користувачів роздають даний файл і скачують, чим більше це число - тим швидше скочується цікавить вас контент. Сам же файл, як правило, важить кілька кілобайт і скачується миттєво. Тепер вам залишається запустити клієнт і відкрити в ньому ваш скачаний торрент-файл. Почнеться процес завантаження, хід якої відображається в процентах. Так само в таблиці в головній області вікна клієнта відображається кількість сідів, бенкетів, кількість уже завантаженого матеріалу, швидкість завантаження і зразкове час, що залишився.

Якщо ви завзятий геймер або кіноман зверніть увагу на наступне: При реєстрації на більшості ресурсів, вас повідомляють, про те, що на сайті присутня система рейтингів. Це означає, що ви не повинні лише викачувати файли, але і обов`язково дозволяти іншим користувачам завантажувати їх. Відношення обсягу розданого матеріалу до завантажити і є рейтинг. Тобто якщо ви скачали 10 Гб, а роздали тільки 5 Гб, то ваш рейтинг - 0.5. Тому уважно вивчіть на сайті, на якому реєструєтесь, як качати ігри та фільми через торрент. Ігри, як правило, заливаються образами, які важать в середньому як 1 dvd-диск, тобто до 4.7 Гб. Завантаживши, хоча б 1 такий файл, вам потрібно почекати, щоб і у вас його теж хтось почав завантажувати, щоб збільшити свій рейтинг. При низькому рейтингу вам можуть заборонити брати файли, а значить, вам доведеться шукати інший ресурс, або чекати поки рейтинг не виросте.

Так само якщо ви хочете детальніше познайомитися з інструкцією, як качати через торрент, клацніть по цьому посиланню F.A.Q Torrent . У ній ви дізнаєтеся про деякі розширених можливостях, які вам можуть стати в нагоді. Деякі власники Apple цікавляться, а чи можна використовувати торрент на macOS, і якщо можна, то як качати торенти на ipad? На жаль не можна, принаймні, без професійного втручання. Пов`язано це з тим, що Стів Джобс - автор продуктів Apple, проти торрент клієнтів, оскільки передача інформації від користувача до користувача є, по суті, піратством, за винятком продукції, що розповсюджується безкоштовно. Очевидно, що він, як власник багато мільярдної корпорації, не по-чуток знає, як піратство відбивається на прибутку компанії.

Безсумнівно, користування торрент-клієнтами істотно спрощує видобуток необхідного матеріалу, а й про звичайні джерела не можна забувати, такі як проста закачування безпосередньо з ресурсів, файлообмінники і так далі. Заради дрібних файлів не варто морочитися з торрентом, але коли мова йде про 20, 30-ти гигабайтах, то він незамінний. "Повзати" по різних ресурсах, коли якогось фільму немає на жодному джерелі, він обов`язково є на іншому. Шукайте, знаходьте і діліться з іншими!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!