Як стати чистішим?

Як стати чистішим?

Ви втомилися і відчуваєте занепад сил? Думки перевантажені і на душі важко? Відкладіть справи і вирушайте на природу - вона чудовий лікар.

У вільний час далеко від міської суєти буквально очищає душу. Ви відчуєте це, якщо підете, наприклад, на прогулянку в парк на самоті. Виберіть місце, де людей менше всього. Просто ходите серед дерев, слухайте шум вітру, милуйтеся природною красою природи.

очищення стихіями

Маючи можливість виїхати за місто, в ліс або до річки, спробуйте практику, яка допоможе очиститися від втоми, роздратування і будь-яких руйнівних емоцій. Ця медитація має на увазі взаємодію зі стихіями - вогнем, водою, повітрям і землею.

  1. Знайдіть відокремлене місце на природі поблизу води. Розпаліть невелике багаття. Сядьте перед ним і дивіться на полум`я. Не думайте ні про що, зосередьтеся на вогні. А тепер уявіть, що всі ваші негативні думки, напрацювання, емоції згоряють в полум`ї - одна за одною. "Спалюйте", поки ви не відчуєте себе чистіше.
  2. Тепер - вода. Зайдіть в неї по щиколотки, постійте так небагато. Вдихніть і видихніть. Відчуйте приємну прохолоду, м`якість і плавність цієї стихії. Уявіть, як вона очищає вас зсередини, забирає і розчиняє все негативне, що в вас є. Посміхніться і виходите з води.
  3. Для роботи з енергією повітря встаньте на якусь піднесеність. Підставте особа і тіло вітрі. Відчуйте легкість, легкість, свободу. Скажіть собі: "Я готовий (-а) до позитивних змін, я сповнений (-на) енергії і бадьорості".
  4. Земля - останній етап очищення. Встаньте на голу землю босими ногами. Земля народжує нове життя і наповнює силою і енергією все живе. Дозвольте їй наповнити енергією і вас. Дихайте, зосередьтеся на відчуттях, відчуйте розслабленість в тілі і приємну порожнечу в думках. Озирніться навколо і посміхніться - тепер ви стали більш чистим зсередини.


Виконуйте цю практику в міру необхідності, але хоча б два рази на рік проводити її бажано. Вона допоможе вам очищатися душею і думками.

Про інших способах очищення читайте в статтях Як стати спокійною і Як стати добрішим.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!