» » » У скільки років відкривається головка?

У скільки років відкривається головка?

Варто відзначити, що головка статевого члена відкривається у хлопчиків в різному віці. Все залежить від безлічі факторів, у тому числі, і від темпів розвитку конкретної дитини. Так, тільки у 4% новонароджених крайня плоть рухлива настільки, щоб можна було оголяти головку пеніса.

Приблизно у 20% хлопчиків головка відкривається у віці 6 місяців. До 3-4 років крайня плоть добре зміщується у 90% дітей чоловічої статі, що дозволяє безперешкодно оголювати верхню частину пеніса. Говорячи про те, у скільки років відкривається головка статевого члена, слід приділити увагу такому захворюванню, як фімоз.

фімоз

Фімозом називають звуження крайньої плоті, що не дозволяє оголювати головку. Виділяють тимчасовий і патологічний фімоз. Перший пов`язують з невідповідністю темпів зростання тканин дитини. Як правило, фімоз проходить самостійно з початком статевого дозрівання. Що стосується патологічного фімозу, цей тип захворювання вимагає обов`язкового лікування. В іншому випадку, у хлопчика при ерекції будуть виникати розриви і больові відчуття. Більш того, якщо не вилікувати фімоз до початку статевого життя, проведення традиційного статевого акту буде утруднено, а іноді і зовсім неможливо.

лікування захворювання

Вилікувати патологічний фімоз можна тільки оперативним шляхом. На сьогоднішній день існує декілька форм оперативних втручань. Найбільш поширеною є круговий висічення плоті. Цей метод дає можливість видалити крайню плоть, тим самим усунувши морфологічний субстрат фімозу назавжди. Однак варто зазначити, що обрізання несе певні ризики, як і будь-яке інше хірургічне втручання.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!