» » » Як лікувати фімоз?

Як лікувати фімоз?

Фімозом називається звуження крайньої плоті. Головка статевого члена при цьому не може відкритися зовсім або відкривається, але з працею і дуже болісно.

Як проявляється фімоз

Виділяють чотири основні ступені фімозу:

  1. Головку статевого члена в спокійному стані можна оголити без проблем, але при ерекції для здійснення цього процесу буде потрібно невелике зусилля.
  2. Під час ерекції головку статевого члена неможливо відкрити зовсім, а в стані спокою - з працею, але можна або зовсім без зусиль.
  3. Проблем при сечовипускання немає, проте головку статевого члена неможливо відкрити, або вона відкривається в стані спокою з великим зусиллям.
  4. Фімоз викликає утруднення сечовипускання. Під час сечовипускання набухає препуциальний мішок, тільки потім сеча слабкою цівкою або краплями виділяється назовні. При такому прояві фімозу, головка статевого Члена СОТ не відкривається навіть чуть-чуть.

Лікування фімозу у хлопчиків

Зазвичай, фімоз зустрічається у більшості хлопчиків у віці до 2-3 років - це фізіологічний фімоз. Однак, немає єдиної думки, в якому віці фімоз перестає вважатися фізіологічним, в якому віці доцільно оперувати і т.д. Не варто також забувати, що фізіологічний фімоз може вести до тих самих ускладнень, що і звичайний фімоз.

Вирішення питання про необхідність оперативного втручання суто індивідуально. Важливо знати, що найчастіше у дітей фімоз проходить сам. При цьому головка відкривається не викликаючи в подальшому ніяких проблем в області крайньої плоті. Проте, до моменту вирішення цієї проблеми особливу увагу слід приділяти гігієні крайньої плоті. Досить щоденного одноразового промивання головки антисептиками (хлоргексидин, мірамістин, і ін.).



Більшість фахівців визначають вік близько 6-7 років, коли головка члена повинна почати відкриватися цілком вільно. Якщо цього не станеться, то може знадобитися операція.

Фімоз у дорослих: лікування.

У деяких дорослих чоловіків може спостерігатися фімоз, збережений з дитинства. Також фімоз у дорослих може розвиватися під час бурхливого зростання і розвитку статевих органів у період статевого дозрівання. У разі невідповідності темпів розвитку статевого члена і його крайньої плоті вона може виявитися менше, ніж головка. Її отвір, що виявилося вже, не дозволяє відкрити головку члена.



З існуючих кількох способів, ефективним лікуванням фімозу можна назвати тільки операцію - це обрізання. Проте, давайте розглянемо і спроби лікування фімозу іншими способами, щоб розвіяти всі міфи з цього приводу.

Домашнє лікування фімозу кортикостероїдними мазями

Цей метод лікування фімозу полягає в тривалому регулярному використанні кортикостероїдних мазей для обробки головки статевого члена і крайньої плоті. При цьому спостерігається незначне збільшення еластичності шкіри, в результаті чого крайня плоть здатна розтягнутися, таким чином, знижуючи ступінь захворювання. Застосування глюкокортикоїдів допомагає зменшити набряк і запалення, сприяє загоєнню мікротріщин.

На жаль, на практиці, ці процеси настільки незначні, що навіть багатомісячне застосування кортикостероїдних мазей не дає ніякого ефекту. Якщо фімоз, до того ж, схильний до прогресування, на тлі такого способу лікування захворювання зазвичай продовжує розвиватися, хоч і менш інтенсивно. Цей спосіб вважається малоефективним, і рекомендувати його для домашнього лікування фімозу не варто.

Лікування фімозу без операції розтягуванням крайньої плоті

При використанні цього методу, людина повинна регулярно розробляти стенозирующее кільце тканин крайньої плоті за допомогою пальців або спеціальних інструментів з тим, щоб розтягнути його. Цей метод іноді застосовують одночасно з кортікостероїдной терапією.

Не можна заперечувати деяку ефективність цього способу лікування. Для отримання якогось ефекту від розтягування тканин крайньої плоті слід виконувати вправи щодня протягом 1-2 годин місяцями, або навіть роками. Для здійснення цих умов терпіння вистачить не всім. Варто врахувати, що ці вправи можливі лише при 1-2 ступеня захворювання. На жаль, більш ніж 99% спроб домашнього лікування фімозу таким методом зазнають невдачі.

Циркумцизія (обрізання)

Обрізання - це на сьогоднішній день найефективніший метод лікування фімозу. За допомогою оперативного втручання крайня плоть віддаляється, оголюючи голівку члена. Лікування фімозу лазером - це фотодеструктівное обрізання, на сьогоднішній день є мінімально травмуючим, і знижує ризик ускладнень в післяопераційний період. Тепер ви знаєте як лікувати фімоз.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!