» » » Як відкрити головку?

Як відкрити головку?

Як відкрити головку?
Як відкрити головку?

Коли в родині з`являється дитина чоловічої статі, батьків починає цікавити питання про те, в якому віці повинна відкриватися головка статевого члена хлопчика. Деякі мами, наслухавшись порад подруг або навіть лікарів, поспішають відкрити головку свого малюка, навіть не знаючи, як це правильно робиться, і тим самим завдають шкоди своїй дитині. Прочитати про це можна в нашій статті - У скільки років відкривається головка.

Чи потрібно відкривати голівку

Перш ніж відкривати голівку слід дізнатися, а чи потрібно це взагалі робити. Таке питання виникає, перш за все, тому що дана проблема не є патологією, особливо в дитячому віці. Лікарі називають звуження крайньої плоті статевого члена фимозом і виділяють кілька його ступенів. Всього їх чотири, і починати говорити про яку-небудь з них варто лише з початком статевого дозрівання хлопчика.

Саме цей період є найактуальнішим для постановки діагнозу, оскільки найчастіше до підліткового віку проблема вирішується сама собою. І тут мудро головканадходять батьки, які не намагаються насильницьким методом відсувати крайню плоть у свого ще маленького сина.

Хлопцям не забороняється мати фізіологічний фімоз, якщо він не завдає їм ніяких незручностей. Даний вид фімозу має дві форми:

  • атрофическая - шкіра крайньої плоті тонка;
  • гіпертрофічна - шкірні покриви товсті. За зовнішнім виглядом нагадують хоботок.

При відсутності таких симптомів хвороби хлопчика можна залишити в спокої до віку приблизно 10-11 років, коли його статевий член почне рости. Тоді, якщо фімоз все ще залишається, слід звернутися до фахівця.

Як відкрити головку без шкоди для здоров`я



Якщо в період статевого дозрівання у хлопчика виявлені всі ознаки фімозу, то слід вжити заходів щодо його усунення. Це можна зробити і раніше, якщо дитина скаржиться на проблеми з сечовипусканням, свербіж або труднощі з гігієною статевих органів.

Що робити не можна

Ні в якому разі не можна виконувати самим або дозволяти лікаря наступні дії:

  • різко намагатися відсунути крайню плоть, ризикуючи зробити надриви;
  • приймати неодноразові спроби відкрити голівку, незважаючи на больові головкавідчуття дитини.

Ігноруючи дані вказівки, з фімозу можна легко зробити парафимоз, коли повернути крайню плоть на місце буде дуже важко, і статевого органу хлопчика буде загрожувати небезпека (аж до гангрени головки). На жаль, навіть деякі лікарі все ще дотримуються таких радикальних способів, які вже довели свою неефективність і навіть небезпека. Після таких необдуманих дій можуть утворитися спайки, які ще більше посилять проблему фімозу.

Що потрібно робити

Є два способи безболісного відкриття головки:

  1. Водні процедури. Приймаючи ванну, дитина або його батьки можуть обережно і дбайливо намагатися відтягувати крайню плоть, намагаючись вивільнити головку. Розпарена шкіра легше піддається розтягуванню і з часом регулярні маніпуляції приведуть до успіху. Тут важливо не травмувати ніжну шкіру і виконувати процедуру недовго, але систематично.
  2. Медичне втручання. Якщо хлопчик підростає, а позбутися від фімозу не вдається, то залишається оперативний метод, коли крайню плоть просто-напросто видаляють. У цій процедурі немає нічого страшного, і багато чоловіків роблять її свідомо, навіть не маючи ніякого фімозу.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!