» » » Чи робити обрізання?

Чи робити обрізання?

Чоловіче обрізання (інші назви - висічення крайньої плоті або циркумцизия) - це хірургічна операція, в ході якої у хлопчиків або чоловіків проводиться видалення крайньої плоті з голівки статевого члена. Причиною подібної операції можуть бути медичні показання, культурні, соціальні чи релігійні передумови. Чи робити обрізання хлопчикові чи ні, вирішують його батьки. У деяких народів обрізання проводиться у 100% чоловічого населення.

єврейське обрізання

В обов`язковому порядку крайня плоть віддаляється у чоловіків єврейської національності. Називається цей обряд «Брит Мила». Ця процедура проводиться, коли дитині ледь виповнюється вісім днів і може бути відкладена на пізніший термін через дві причини. Перша - медичні протипоказання, якщо дитина народилася занадто слабким, тоді обрізання здійснюється, коли дитина досить зміцніє. І друга - відсутність фахівця, який виконує обрізання. Обрізати крайню плоть може або спеціально навчена людина - моель, або ж звичайний хірург в обов`язковій присутності рабина. Він же визначає чи можна робити обрізання чи слід перенести обряд на більш пізній термін.

Традиція передбачає проведення обряду «Брит Мила» в синагозі, але зараз, як правило, обрізання відбувається в будинку батьків дитини в присутності десятьох чоловіків віком старше тринадцяти років, які символізують громаду Ізраїлю. По завершенню процедури обрізання дитині дається ім`я, і він стає повноправним членом союзу синів Авраама.

Єврейське обрізання має істотну відмінність від мусульманського і медичного - фактично крайня плоть статевого Члена СОТ не відрізається, а здійснюється її надріз і потім вона обертається навколо члена, утворюючи своєрідне кільце з плоті. Головка члена при цьому також повністю відкривається.

Обрізання у мусульман



Мусульманське обрізання не настільки незаперечно, як в іудеїв. Цілком можна сповідувати Іслам, не здійснюючи обряд обрізання, але переважна кількість народностей, у яких ця релігія є переважаючою, все ж вважають висічення крайньої плоті обов`язковою процедурою. На відміну від синів Ізраїля, визначеного загального терміну проведення обрізання немає. Ця процедура може бути проведена як на сьомий день життя, так і в віці трьох-чотирнадцяти років. Обов`язковою тільки є здійснення цієї процедури до статевого дозрівання. Прихильники раннього висічення нерідко мотивують це тим, що в більш зрілому віці страшно робити обрізання, тому обрізати слід новонароджених, поки вони «нічого не відчувають».

Ті, хто приймає мусульманство в зрілому віці, самі мають вирішувати потрібно робити обрізання, але традиційний Іслам вважає процедуру обов`язкової. На відміну від іудейського обрізання, у мусульман крайня плоть відрізається повністю і під головкою члена залишається помітний шрам.

Обрізання за медичними показниками



Основний медичної причиною обрізання є таке захворювання, як фімоз. Це нездатність крайньої плоті повністю відкрити головку статевого члена. Викликано це захворювання може бути вродженою особливістю організму або бути результатом гострих запальних процесів в ранньому дитинстві.

Крім того обрізання робиться в разі утрудненого сечовипускання при розбіжності отворів сечівника і отвори в крайньої плоті.

Деякі дослідники стверджують, що обрізання, крім медичної і релігійно-культурної, виконує також і гігієнічну функцію, так як суттєво зменшує ризик венеричних захворювань і СНІД, знижує ймовірність розвитку раку статевого члена і шкірних захворювань. Але ця інформація не підтверджена серйозними медичними дослідженнями, тому гігієна не може відповісти, навіщо робити обрізання.

Боляче робити обрізання

Процедура обрізання дуже болюча і може навіть викликати больовий шок. З цієї причини зараз все частіше вдаються до місцевого знеболення при виконанні висічення крайньої плоті.

Одним з побічних ефектів висічення крайньої плоті є істотне збільшення тривалості статевого акту. Шкіра головки члена грубіє від постійного контакту з одягом і чутливість знижується. В результаті необхідна більша кількість фрикцій для досягнення оргазму. Цей ефект нерідко служить причиною обрізання у чоловіків, які страждають передчасною еякуляцією.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!