» » » » Кольки у немовляти - що робити?

Кольки у немовляти - що робити?

Кольки у немовляти - що робити?

Багатьом мамам хотілося б мати ідеальний засіб від колік в животику її малюка. На жаль його ще не винайшли. Однак існує багато способів як боротися з коліками новонароджених та допомогти малюкові впоратися з неприємними, а часом і хворобливими відчуттями. Якщо комусь ще не відомо, то коліки це не хвороба, а просто незрілість кишечника. Тому не варто напихати дитини зайвими препаратами і ліки, йому можна допомогти більш нешкідливими і не менш результативними способами.

Найчастіше лікування коліки у новонароджених можна зробити підручними засобами без прийому крапельок і Сиропчик. Це тільки в телевізорі після них відразу проходять всі проблеми малюка. У житті ж все не так красиво. Тут потрібні комплексні дії.



Для початку, щоб допомогти малюкові, потрібно виявити причини, що ускладнюють дозрівання кишки а так же утворення ферментів і усунути їх.

Перша допомога при кольках

  • Якщо коліки у малюка почалися увечері і бігти в аптеку вже немає можливості, то варто спробувати впоратися без ліків. Найпростіший метод - після годування потримати малюка вертикально. Таким чином зайве повітря в кишечнику зможе досить швидко вийти назовні і полегшити страждання дитини. Не варто використовувати цей спосіб коли малюк спить. Щоб його не будити, просто поверніть дитину на бочок і повітря потихеньку вийде самостійно.
  • Хороший дієвий спосіб - викласти дитину на животик. Робити це можна приблизно з 3 тижні життя малюка. Така поза зміцнить м`язи живота і простимулює відходження газів. Мамам рекомендується викладати малюка не раніше, ніж через пів години після годування. У цей час у малюка з`являється максимальна активність. З більш старшого віку добре практикувати денний сон на животі.
  • Якщо раптом трапилося так, що мами немає поруч, а у новонародженого коліки, що робити? На допомогу може прийти тато. Відмінний спосіб від проблем з жівотіком- контакт шкіра до шкіри. Малюка потрібно повністю роздягнути до памперса і покласти на голі груди і живіт тата. Щоб дитина не прохолов - накрийте його зверху пеленочку. Папа в цей час може ходити або лежати як йому буде зручніше. Тепло тіла допоможе швидше впоратися з коліками, а голос батька заспокоїть малюка. Через 10-15 хвилин ви самі переконаєтеся в 100% результат.
  • У разі, якщо немає можливості зробити контакт шкіри, прикладіть до животика теплу товсту пелюшку або грелочку (тільки не перестарайтеся з температурою). Так само добре підійде тепла ванна з шавлією, м`ятою або ромашкою. Як варіант малюка можна просто поносити заколисуючи на руках.

медикаментозна допомога



Дорогі мами! Пам`ятайте, що ліки варто застосовувати тільки в тому випадку, коли всі перераховані вище заходи не дали ніякого результату. До рекламах часто значно перебільшую результативність дії препаратів. Буває, що допомагає перше-ліпше, а іноді ні один засіб не підходить. Кольки явище тимчасове. Вони з`являються у малюка до 3 місяців, рідше - до 5. Тому найкращими ліками від них є час. Потрібно просто перерости.

Мамам важко дивитися на муки малюка, вони впадають в паніку і готові використовувати будь-які засоби, аби допомогти своєму чаду. Якщо вже вам довелося вдатися до медикаментозного лікування, слід знати такі препарати і їх дії.

  • Препарати на основі симетикону (Саб Симплекс, Еспумізан). Такі ліки знижують напругу в кишечнику малюка і не дають утворюватися бульбашок повітря. Такі препарати допомагають далеко не всім і вимагають прийняття досить великих доз. А це може призвести до іншої проблеми - запорів. Ці ліки зазвичай мають фруктовий смак, що підвищує ризик виникнення алергії.
  • Гомеопатичні препарати (свічки Вібуркол, препарати Hell, індивідуально складені лікарем - гомеопатом ліки). Їх результативність і безпеку ніде толком не доведені, тому приймаєте їх на свій страх і ризик. Є дітки, яким подібні засоби добре допомагають, а є й такі, у яких інтенсивність кольок навпаки посилюється.
  • Чаї від кольок (Hipp, Бабусин козуб). Найчастіше подібні чаї самі можуть провокувати коліки так як в них міститься лактоза або цукор. Ці речовини провокують бродіння в кишечнику і підсилюють поява газів. Найефективнішими з чаїв є чай на основі ромашки або фенхеля. Врахуйте, що їх не можна давати з пляшечки так як це призведе до відмови від грудей.

Поради мамам:

  1. Якщо у дитини з`явилися кольки, перегляньте в першу чергу своє харчування. Однозначно не можна вживати в період годування солодкі соки, напої з газами, бобові, тропічні фрукти, хліб і продукти, які не пройшли термічну обробку. Решту продуктів можна з`ясувати тільки шляхом дослідів.
  2. Мамі ні в якому разі не можна нервувати, кричати або плакати коли у малюка коліки.

Тепер, коли кольки у новонародженого, що робити ви вже знаєте. Якими методами боротися з цією неприємністю - вирішувати вам, головне, щоб це було не на шкоду здоров`ю малюка.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!