» » » » Молочна кухня: що дають?

Молочна кухня: що дають?

Молочна кухня: що дають?

Практично в кожній родині був або є маленька дитина. І майже кожна сім`я знає про таке поняття як молочна кухня. По суті це молочно-роздавальні пункти, в яких видається безкоштовне харчування для немовлят. Ці пункти були особливо популярними в радянські часи. Тоді люди стояли великими чергами під цими пунктами. У народі ж закріпилася інша назва цих пунктів - молочні кухні. На даний момент вони також існують. Правда особливість їх діяльності визначається місцевим самоврядуванням, а потім і документами, актами, які їм же і видаються. Тобто місцеве самоврядування саме визначає, що потрібно для того, щоб отримати безкоштовне дитяче харчування, які документи, який перелік продуктів харчування може видаватися на молочній кухні, кому покладена молочна кухня.

З огляду на різноманітність розвитку місцевого самоврядування, молочні кухні можуть значно відрізнятися в різних регіонах, областях. Треба сказати, що серед молочних кухонь значно відрізняється молочна кухня в Москві. Це аж ніяк і не дивно. Там діти у віці до двох років отримують безкоштовне харчування. Отримати безкоштовні продукти харчування можна в будь-якому молочно-роздаточному пункті.

Які документи необхідні

Для того щоб отримувати безкоштовне харчування, потрібно мати рецепт від лікаря-педіатра. Слід сказати, що такий рецепт видається щомісяця. Причому його потрібно отримати до 20 числа поточного місяця. Коли виписують рецепт, вам присвоюється номер, який потрібно запам`ятати або записати. Він буде потрібен в молочній кухні при отриманні безкоштовного харчування.

Що дають на молочній кухні

І так молочна кухня, що дають - якщо вашій дитині до 4 місяців, то видають суху молочну суміш і дитячу кисломолочну суміш «Агуша-1». Тобто ви вже зрозуміли, що перелік продуктів залежить від віку дитини. Отже, якщо вашій дитині до одного року, то видають дитячу суміш «Мікамілк». Протягом першого місяця життя дитини видається шість упаковочек «Мікамілка», протягом наступних двох-чотирьох місяців вашій дитині видають по п`ять упаковок, в період п`ять-вісім місяців життя дитини видається по три упаковки в місяць, і в період дев`ять-дванадцять місяців видається по дві упаковки.



Що стосується кисломолочної суміші «Агуша-1», то якщо вашій дитині до одного місяця, то видають по одному пакету в день. Далі, коли дитина має вік від двох до п`яти місяців, то видають по два пакети в день. Якщо вашій дитині більше п`яти місяців, то вже видають «Агуша-2». Причому протягом шостого місяця життя дитини можна отримати по два пакети, а далі до дванадцятого місяця, включно, можна отримувати тільки по одному пакету в день. Також видається дитячий кефір, сир і молоко марки «Агуша». Які ж їх норми? Кефір видається тоді, коли дитина має вік від семи до дванадцяти місяців по одному пакету щодня. Сир видають в тих ситуаціях, коли у дитини вік від шести до дванадцяти місяців, і норма становить по упаковці щодня. Що стосується молока, то воно видається з того часу, коли дитина досягла п`ятимісячного віку і до тих пір, поки дитині не буде одного року. Норма становить по пакету в день.

Після цього важливим моментом є те, що навіть ці продукти потрібно обережно вводити в раціон дитини. Дуже важливо перед цим порадитися з педіатром про можливі побічні реакції дитини на той чи інший продукт.



Пункти молочної кухні працюють зазвичай з шести годин, і батьки мають можливість отримати продукти перед тим, як піти на роботу. Але, звичайно, є свої нюанси, пов`язані з місцем розташування цих пунктів.

Хто має право на молочну кухню

Вам будуть потрібні наступні документи для молочної кухні, а саме: документ, що підтверджує місце реєстрації, поліс дитини, довідки, що вказують розміри доходів членів сім`ї, які працюють, паспорт мами, копія свідоцтва про народження дитини і його оригінал, і на кінець, сам дозвіл педіатра .

Для того щоб отримання молочної кухні було реальним, вам потрібно з`ясувати, чи відповідаєте ви вимогам, за якими можна отримати молочну кухню. Право на молочну кухню надається тоді, коли дитина має вік до трьох років, коли дитина має вік до п`ятнадцяти років, але хворіє хронічними захворюваннями, коли дитина має вік до вісімнадцяти років і є інвалідом.

Коли ваша ситуація відповідає вимогам, перерахованим вище, вам потрібно знати, як отримати молочну кухню. Для цього потрібно зібрати всі документи, перераховані вище, підготувати їх копії. Після цього вас чекає відвідування органів міністерства охорони здоров`я. Там вас ставлять на облік. І в наступному місяці за тим, в якому вас поставили на облік, ви маєте право на отримання молочної кухні.

Після цього ви звертаєтеся до лікаря-педіатра і він виписує рецепт на безкоштовне дитяче харчування. Там можуть пропонуватися кілька варіантів, вам потрібно вибрати, той, який буде найкращим у вашій ситуації, звичайно, враховуючи до якого віку, молочна кухня буде надаватися. При цьому є неприємна деталь, а саме обраний варіант не можна змінювати протягом шести місяців.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!