» » » Де відзначити день народження?

Де відзначити день народження?

Де відзначити день народження?
Де відзначити день народження?

Практично для кожної людини важливий його день народження, адже цей особисте свято трапляється всього один раз в рік. У цей день хочеться зібрати за святковим столом всіх своїх друзів і близьких і влаштувати справжній бенкет. Якщо з питанням про те, кого покликати на день народження, ви легко розберетеся самі, то з вибором місця для святкування дозвольте вам допомогти декількома порадами. Розглянемо докладніше, де можна відзначити день народження, поговоримо про різні варіанти.

День народження будинку

Найпопулярніший, доступний і бюджетний варіант. Організувати день народження вдома не особливо важко, але варто дотримуватися деяких рекомендацій:

  • Заздалегідь вирішите, кого ви запросите в гості. Обов`язково враховуйте взаємини гостей, їх вік, уподобання. Наприклад, для дорослих родичів, які люблять спокійні застільні посиденьки, варто влаштувати окреме свято, а своїх веселих і відчайдушних друзів зібрати пізніше. Гостей кличте до призначеного часу.
  • Складіть святкове меню заздалегідь, вирішите, чи буде алкоголь, і якщо так, то який. Бажано дізнатися переваги своїх друзів в їжі, зателефонувати туди заздалегідь. Раптом у когось на щось алергія, хтось вегетаріанець або просто не переносить смак того або іншого продукту?
  • Розпочніть підготовку заздалегідь, щоб у вас вдосталь вистачило часу на все. Приготуйте всі страви і напої. Виберіть велику кімнату, приберіть звідти по можливості зайві меблі, в центр поставте стіл, а навколо нього розставте стільці. Накрийте на стіл, не забудьте також самі вбратися! Можна прикрасити кімнату за власним бажанням, але для дорослих це зазвичай принципової ролі не грає.
  • Коли гості прийдуть, важливо кожному приділити увагу: допомогти роздягнутися, зорієнтувати в квартирі, якщо людина у вас вперше, посадити за стіл. Прийнято, що першим пити і їсти починає господар або господиня, а так як ви винуватець торжества, вам слід подякувати всім своїм гостям за те, що прийшли вас привітати, запросити їх до святкової трапези або першим сказати тост.
  • Після того як гості трохи поїдять, потрібно що-небудь влаштувати для них, щоб застілля не прийняло сумний характер. Для цього зазвичай влаштовують різні конкурси та розваги. Продумайте їх заздалегідь. Чергуйте конкурси з посиденьками, дайте гостям поспілкуватися один з одним. Не виключені танці, де самотні гості можуть ближче познайомитися один з одним. Нехай на вашому святі буде добре всім!
  • Слідкуйте за часом. Якщо засиджуєтеся допізна, попередьте сусідів заздалегідь, що будете шуміти, щоб потім не виникало непорозумінь. Проводжаючи гостей, ще раз подякуйте кожного за те, що прийшли до вас.


Детальніше читайте в статті Як відзначити день народження вдома.

День народження за містом

Також хороший варіант, де можна відзначити день народження, але вимагає більш ретельної організації.

  • Потрібно визначитися з місцем і підготувати його. Якщо ви збираєтеся знімати котедж, поїдьте і подивіться місце заздалегідь, прикиньте, де будуть розміщуватися гості, чи є всі необхідні зручності, поїдете ви з ночівлею чи ні, і т. Д. - Все це має значення. Якщо будете збиратися у себе на дачі, то також заздалегідь поїдьте, приберіть, підготуйте місце для святкування.Свято за містом.
  • Якщо свято намічається на теплу пору року, тим більше на літо, організуйте музику на вулиці, місця для загоряння, дізнайтеся, де поблизу можна купатися. Почати святкувати в такому випадку можна хоч прямо з ранку. У холодну пору року забезпечте тепло в приміщенні, дуже добре, наприклад, також влаштувати баню або сауну по можливості. Нехай святкування розтягнеться на цілий день, щоб гості могли легко спілкуватися один з одним, відпочивати, займатися ще чимось, крім сидіння за столом. Продумайте розваги відповідно до інтересів гостей і порою року.Організація музики.
  • Потрібно також вирішити питання з тим, як гості будуть добиратися до місця призначення. Хто з них зможе приїхати на особистому автомобілі? Кого потрібно буде привезти? Хто буде добиратися громадським транспортом? Потрібно буде вирішити питання щодо кожного гостя.Доставка гостей.
  • Якщо гості залишаться на ніч, крім ситного столу їм ще потрібно зручне місце для ночівлі. Підготуйте все необхідне для своїх гостей.
  • Також заздалегідь приготуйте стіл до призначеного часу і не забудьте про себе.
  • Зустрічаючи кожного гостя, не забудьте пояснити, що де знаходиться, допоможіть їм зорієнтуватися.
  • Влаштуйте загальне застілля, а потім можна запропонувати гостям розслабитися і зайнятися різними справами: спільними розвагами в залежності від пори року і інтересів. Зручніше також організувати шведський стіл, щоб зголоднілі могли підкріпитися. Дайте свободу дій своїм гостям. Якщо хтось збирається додому, не забудьте подякувати йому і проводити.
  • З розваг взимку підійдуть посиденьки біля каміна, баня / сауна, а влітку можна просто засмагати на сонечку, купатися, грати в бадмінтон, сидіти вночі біля багаття, грати в "Твістер" на вулиці, наприклад.


також читайте Де влітку відзначити день народження.

День народження в кафе або клубі

День Народження в клубі.Вибираючи, де відзначити день народження, щоб потім не возитися сильно з організацією і прибиранням, йдіть в кафе або клуб. Це підходящий варіант і для дітей, і для підлітків, і для дорослих.

  • Зазвичай вся оплата за оренду приміщення / столика і їжу лягає на плечі іменинника.
  • Заздалегідь складіть список гостей, щоб визначити, яке місце більше підійде для них, виходячи з більшості. Визначте смакові переваги, щоб правильно вибрати страви з меню.
  • Обійдіть відповідні кафе і клуби, домовтеся про час оренди, виберіть столик або столики, з`ясуйте всі подробиці у адміністрації, щоб не виникало непорозумінь. Якщо ви не завсідник обраного місця, поцікавтеся, яка зазвичай публіка відвідує заклад в певні години (чи не будуть вам заважати), складіть святкове меню, замовте музику, якщо є можливість. Продумайте, в якій послідовності і як вам будуть подавати страви. У клубі вибирайте столик в менш шумному місці, ближче до стіни, щоб не заважали ходять повз люди. Обміркуйте все до дрібниць.
  • Запросіть гостей до певного часу, зустрічайте їх там вже при готовому столі, допомагайте розташовуватися. У клубі можна виходити танцювати, коли втомитеся сидіти за столом. У кафе на дитяче свято для різноманітності можна покликати аніматорів. Продумайте варіанти, чим зайнятися, щоб гості не занудьгували за столом.

Як відзначити день народження недорого

Якщо гостей буде багато, то і витрати потрібно буде понести чималі. Однак можна трохи заощадити:

  • Вибираючи місце для для святкування, орієнтуйтеся на бюджетні або безкоштовні варіанти. Взимку можна зібратися вдома, влітку - на природі, наприклад, в парку. Вибираючи кафе, розгляньте кілька варіантів і виберіть найбільш бюджетний.
  • Страви готуйте самі, вибираючи для них якісні продукти, але не по захмарною ціною.
  • Прикраси для святкового приміщення придумайте самі.
  • Можна попросити про допомогу в організації свята близьких родичів - можуть допомогти матеріально і не тільки.
  • Складаючи програму свята, робіть більший акцент на цікавому проведенні часу разом, ніж на рясному застілля. Продумайте всілякі конкурси та інше.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!