» » » Коли у кошенят відкриваються очі?

Коли у кошенят відкриваються очі?

Коли у кошенят відкриваються очі?

Ваша улюблена кішка народила кілька кошенят, і Ви чекаєте не дочекаєтеся, коли ж зможете побачити їх оченята! Не турбуйтеся, чекати довго не доведеться.

Так коли у кошенят відкриваються очі? До 12-14 дня після народження у всіх кошенят очі вже повинні бути відкриті. Але це будуть ще погано пристосовані очі, погляд кошенят буде каламутним, і потрібен час, щоб котячі очі зміцніли. Приблизно до третього тижня після народження у кошенят вже добре розвинені і зір, і слух.

Очі можуть відкритися трохи раніше чи трохи пізніше вищевказаного терміну. На це впливають багато чинників. Так, якщо кошенята живуть в затемненому місці, то очі у них відкриються швидше. Якщо ж новонароджені кошенята оточені яскравим світлом, то очі у них можуть відкритися трохи пізніше. Також на час відкриття їх вічко може вплинути і генетична схильність, що дісталася від батьків, і вік мами.

Треба відзначити, що при народженні у кошенят відсутня не тільки зір, але і слух. Потрібен час для того, щоб вони сформувалися, і на це якраз йдуть три перші тижні після народження. Зате у кошенят добре розвинені дотик і нюх, тому вони легко знаходять мамині соски і п`ють молоко.

Що можна зробити для того, щоб очі кошенят відкрилися швидше? Набратися терпіння, повноцінно годувати свою кішку, адже від цього залежить якість молока, яким вона годує своїх кошенят, і розташувати котячий будиночок в затемненому місці. Щира турбота про своїх вихованців допоможе виростити міцних, здорових і красивих кошенят.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!