» » » » Чи можна гадати на різдво?

Чи можна гадати на різдво?

Чи можна гадати на Різдво?

Ворожіння на Різдво - дуже давній звичай. Багато дівчат з трепетом чекали ворожінь, адже на них вони дізнавалися відповіді на найбільш хвилюючі питання - посватається чи який-небудь хлопець, чи будуть грати весілля, в хороший чи будинок потрапиш і т.п. Гадали самими різними способами - від нешкідливих до абсолютно страхітливих і навіть небезпечних.

Однак, у цього старовинного звичаю є і противники. Наприклад, ось що каже православна церква - чи можна гадати на Різдво?

Християнська традиція категорично забороняє будь-яке ворожіння, воно розуміється як гріх. Вважається, що в процесі ворожіння Ви так чи інакше викликаєте бісів, що вам же самим може нанести шкоду.

Існує, однак, точка зору, що пояснює таку позиція церкви. Ворожки і ворожки стали переслідуватися, а ворожіння з`явилися гріховним дійством ще в Старому Завіті, так як церква хотіла отримати якусь монополію на знання. Таким чином їй було простіше контролювати свідомості мас, адже саме вона розцінювалася як істина в останній інстанції - адже ніхто, крім Господа не може знати майбутнього.

Церква також дотримується думки, що не існує поділу магів і ворожок на білих і чорних, все однакова грішні і карані, так як вдаються до послуг потойбічної сили. Їх чекає болісна смерть і неспокій душі, і все це частково передається і їх "клієнтам". І на Різдво нічого не змінюється, все залишається на своїх місцях, так що відповідь православ`я на питання, чи можна гадати на Різдво, був і є негативний.

Однак, якщо ви не зараховуєте себе до людей релігійних, і хочете будь-що-будь заглянути в своє завтра, ми можемо запропонувати вам кілька варіантів різдвяних ворожінь



Потрібно сказати, що по відношенню до ворожінь російські люди були мастаки на вигадку, практично всі предмети побуту йшли в справу.

Отже, увага, дівчата - одне з найпоширеніших святочних ворожінь на судженого не для людей зі слабкими нервами. Вам знадобляться дзеркало, рушник і свічка (це єдине, що має висвітлювати кімнату). Гадати краще у відлюдному приміщенні або на горищі. Сядьте навпроти дзеркала, перед яким поставте свічку. Вимовте "Суджений-ряджений, прийди до мене вечеряти", далі вдивлятися в дзеркало. Провістити поява нареченого має легке коливання свічки і запітніння дзеркала, після цього відразу протріть дзеркало і в тораженіі ви повинні побачити свого судженого. При цьому потрібно відразу сказати "Цур мене!".

Варіант простого і сучасного ворожіння - візьміть будь-яку книгу, загадайте номер сторінки та рядка, її зміст якимось чином визначить вашу долю.

В сучасних умовах також можна легко використовувати ворожіння по воску свічки. Запаліть її, трохи поджождіте, щоб утворилося необхідну кількість воску і різко перевернувши свічку над ємністю з водою, займіться захоплюючим розгадуванням силуету вийшла фігурки.

Ось пара прикладів святочних ворожінь. Якщо ви не боїтеся можливого впливу нечистої сили - читайте, пробуйте, перелік можливих способів ворожінь дуже широкий!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!