Як падати?

Як падати?

Підступний ожеледь на дорогах є причиною забитих місць, розтягнень, переломів, а часом і дуже важких травм у багатьох людей. Щоб не нашкодити собі взимку, потрібно знати, як правильно ходити по льоду і як правильно падати, якщо це все-таки неминуче.

Як пересуватися по льоду, щоб не впасти

Йти по льоду потрібно повільніше і обережніше, трохи нахилившись вперед. Ноги потрібно злегка зігнути в колінах, самі кроки повинні бути невеликими і легкими. Руки повинні бути не завантаженими, вільними, щоб в разі втрати рівноваги Ви знову змогли б його швидко відновити.

Взагалі, щоб впевненіше йти по льоду, потрібно носити зимове взуття на правильній підошві. Підошва не повинна бути слизькою, краще, якщо на ній є шипи, різні виступаючі деталі (тобто, вона не гладка і рівна). Така підошва створить додаткове тертя об лід, тому ходити буде легше. Крім того, у продажу є спеціальні протиковзкі насадки-шипи. Придбайте парочку таких насадок, щоб зробити своє взуття більш безпечною. Однак навіть якщо підготуватися і йти максимально обережно, все одно неможливо назавжди застрахувати себе від падінь. Крім того, впасти можна не тільки взимку, але і в будь який інший час року, тому знати, як падати правильно, корисно в будь-якому випадку.

Падіння без травм

Отже, що ж робити, коли падіння неминуче? У момент падіння максимально напружте м`язи і постарайтеся згрупуватися - стиснутися в грудку, щільно притиснути до тулуба лікті і коліна, втягнути голову, випрямити спину, зігнути ноги. Постарайтеся впасти на бік, так буде найбезпечніше. Падати на спину небажано - так можна травмувати спину і голову. Якщо ж падіння на спину не уникнути, потрібно притиснути підборіддя до грудей, - це захистить вашу потилицю від удару об землю. При цьому максимально широко розставте руки, але ні в якому разі не згинайте їх в ліктях. Широко розставлені руки першими торкнуться землі і «загасять» удар.



Коли впадете, не вставайте відразу ж, а перевірте, чи всі з Вами в порядку, чи болить що-небудь. У разі сильних болів і травм викликайте швидку. Якщо біль є, але вона терпима і несильний, то йдіть додому, але вдома обов`язково огляньте місце забитого і обробіть його.

Запам`ятайте, як падати ні в якому разі не можна! Чи не виставляйте лікті вперед і не намагайтеся на них приземлитися - велика ймовірність переломів рук і розривів сухожиль. Крім того, що краще не приземлятися на спину, також не варто при падінні сідати на попу. Таким чином можна сильно травмувати куприк або отримати перелом шийки стегна.

Тепер Ви знаєте, як падати максимально безпечно для здоров`я. Запропонована техніка падіння підходить не тільки для зими, але і для будь-якого іншого часу року.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!