» » » У скільки років можна цілуватися?

У скільки років можна цілуватися?

Поцілунок - атрибут дорослого життя. Ті, хто вже цілувався, вважають, що пройшли якесь посвята, і відчувають себе старше, мудріше. Дівчата схильні ділитися з подругами враженнями від свого дорослішання, і обов`язково розповідають про перші поцілунки. І ось тут то і виникає питання у менш щасливої подруги, у скільки років можна цілуватися?

Поцілунок близької людини

Ставлячи таке питання, люди забувають про те, що поцілунок принесе приємні відчуття, тільки якщо люди близькі. Тобто цілуватися з стороннім буде не дуже приємно, навіть якщо людина у вашому смаку. Тому перш, ніж переходити до настільки близького спілкування, потрібно хоча б поговорити, дізнатися, що за персона перед вами.

У деяких підліткових колективах, де люди просто дружать і спілкуються, прийнято цілувати один одного при зустрічі. Причому, цей спосіб вітання - не завжди лише в щоку. Найчастіше це поцілунок в губи. Уривчастий, сухий, але, тим не менш, він досить інтимний. Ми не будемо говорити зараз про те, що це негігієнічно або розпусна. Зауважимо тільки, що серед членів цієї групи, зближення буде відбуватися швидше і легше. Тобто вони все вже близькі, оскільки поцілунок прибирає дистанцію.

Чи має вік значення



Багато хто пам`ятає поцілунок в дитячому саду або в першому класі. Його, як правило, не вважають повноцінним досвідом. Це той вік, коли діти ще не обросли комплексами, не стали ніяково себе почувати з протилежною статтю. Саме тому в період початку дорослішання поцілувати дівчинку буває важче. Тобто рідше трапляються перші поцілунки у дев`яти - одинадцятилітніх. А ось пізніше, дівчата починають задивлятися на однокласників, а хлопчаки намагаються посилити свою значимість в колективі.

Ось ці неоперений підлітки і зривають перший поцілунок з сподобалася дівчинки. Вони не замислюються, у скільки років можна цілуватися, вони діють імпульсивно. І цей поцілунок не можна назвати зрілим вибором і усвідомленим дією. Він ще трохи дитячий, як той, з початкової школи. Але одночасно, він виражає внутрішню боротьбу і чуттєвий спектр підлітка. Хлопчик уже розуміє багато, у нього величезний багаж інформації і зовсім немає досвіду. Тому, років до чотирнадцяти в стандартних випадках, не варто надавати глибоке значення таким речам.

Багато хто пам`ятає першу любов, яка приходить до людей вже більш зрілого віку. Ось тоді-то і може трапитися поцілунок. І якщо почуття накриває, то немає різниці, у скільки років можна цілуватися, про це просто немає бажання думати. Поцілунок сам відбудеться між тими, хто готовий до нього. Адже готовність не визначається віком, вона приходить з досвідом, який може бути несподівано великим у зовсім юного закоханого. Інші ж люди не відчувають зрілості навіть переступивши рубіж повноліття.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!