» » » Що таке дисоціація?

Що таке дисоціація?

Що таке дисоціація?

У сучасному світі існує безліч різних термінів. Більшість з них означають ідентичні процеси, що відбуваються в різних сферах. Деяким процесам доводиться ділитися на типи, так як змінюється принцип дії в залежності від умов, як відбувається, наприклад, з терміном "дисоціація". Розглянемо докладніше, що таке дисоціація.

Якщо узагальнювати значення слова "дисоціація", то можна описати його в двох словах - розчинення, розпад. У латинській мові існує термін dissociatio, який означає "роз`єднання". Саме він і став прабатьком сьогоднішнього слова.

Дисоціація використовується в декількох сферах. Наприклад, у фізичній хімії і біохімії існує два види дисоціацій. Обидва види означають розпад складних хімічних сполук на молекули і компоненти.

  • Електролітична дисоціація. Вона являє собою процес розпаду, при якому молекули електроліту розпадаються на іони під впливом молекул розчинника.
  • Термічна дисоціація. Відбувається при нагріванні або охолодженні речовини.

У психології також виділяють дисоціацію, яка означає механізм психологічного захисту від переживань. Це може бути психогенна амнезія, а також багато інших захворювань, які входять в групу діссоціатівних розладів.

Також вам може бути цікава стаття Що таке кислоти.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!