» » » Як зв'язати квіти спицями?

Як зв'язати квіти спицями?

Як зв`язати квіти спицями?

У нашій сьогоднішній статті про в`язання спицями ми поговоримо про квіти. Так, це можливо, і про те, як зв`язати квіти спицями, читайте нижче. Як завжди, будемо рухатися від простого до складного. Для початку ми навчимося в`язати простий квітка, а потім спробуємо і складніший - троянду, робота над якою при точному проходженні інструкції також не займе багато часу. Там від вас буде потрібно тільки навчитися в`язати пелюстки, але про все по порядку.

Як в`язати квіти спицями

Квітка ми будемо в`язати приблизно 6-8 см в діаметрі. Спиці нам знадобляться № 3. Також давайте домовимося, що квіточка буде з 5-ю пелюстками, хоча при бажанні ви можете зробити їх хоч греблю гати. Тепер набираємо для одного пелюстки 3 петлі - все, значить, нам знадобиться набрати 15 петель (по 3 на кожен з 5). Далі відділяємо 3 петлі для першого пелюстки. В`язати потрібно так: 1-й і 3-й ряд - лицьовими петлями, а 2-й і 4-й - виворітними. Потім в 5-м і 7-м рядах необхідно додати по дві петлі з протяжок. Ну, а решта парні ряди - виходячи з получающегося візерунка. Кромочні петлі можна в`язати так, як ви звикли - в результаті різниці ніякої не буде. Тепер з 7-ю петлями на спицях пров`язуємо 2 ряди і поступово зменшуємо петлі до тих пір, поки їх не залишиться 2. Тепер закриваємо їх і затягуємо ниточку. Ось перший пелюстка і готовий! Потім залишилося прив`язати нитку до наступних трьох петель і взятися за наступний пелюстка. Так, поступово буде готовий і весь квітка. Як бачите, нічого складного. Ну, а тепер обіцяна троянда.

Красива троянда спицями



Трояндочку за описаною нижче техніці можна буде зв`язати хвилин за 15-20. Недовго і дуже красиво. Як же це зробити? Для початку, зв`яжіть смужку з лицьової або з виворітного гладі. А потім візьміть голку і зшийте квітка, укладаючи пелюстки так, як ви хочете. Ну, а потім потрібно буде зв`язати і листочки - адже яка троянда без листя? Що стосується пелюсток, то ми вже знаємо, як це робити. Тим, хто не запам`ятав, рекомендую ще раз перечитати уважно попередню главу. Ну, а як зв`язати листочки для троянди, зараз розповім. Отже, спочатку набираємо 3 петлі. Перший ряд пров`язуємо лицьовими, а другий - виворітними. У третьому ряду з протяжок пов`язуємо ще дві лицьові петлі - додаткові. 4-й і всі інші парні ряди в`яжемо лицьовими, а накиди - виворітними. У 5-му ряду перед середньої петлею, а також після неї робимо накиди. 7-й і 9-й ряди в`яжемо точно так же, як 5-й. А починаючи з 11-го ряду, приступаємо до в`язання форми листочка. Для цього закриваємо по одній, дві або три петлі на початку кожного ряду. Зауважте, що від цього буде залежати не тільки форма, але і довжина листа. Нарешті, закриваємо останні петлі і обв`язуємо наш листочок так званим рачьім кроком або стовпчиками без накиду. Ось і все - листик готовий, залишилося зробити так само інші і зшити все в єдину композицію. Ну і останнє, що нам залишилося додати - це відповідна схема кольорів спицями. В інтернеті подібних схем чимало, але я постарався відібрати для вас найбільш цікаві. Для тих, хто розуміє позначення, підійде ось така схема. Тим же, кому більше до душі наочні зображення, рекомендую ось такі картинки з докладними описами, схем і описів тут дуже багато.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!