» » » Як зробити бензин?

Як зробити бензин?

Як зробити бензин?
Як зробити бензин?

Бензин - це що містить вуглеводень речовина, яку отримують при перегонці нафти в промисловості. Його найчастіше застосовують в двигунах внутрішнього згоряння, для перетворення хімічної енергії в механічну. У нашій статті Що таке бензин детально розкрито дане поняття.

Так як бензин і інше автомобільне паливо з кожним днем дорожчають, багато хто замислюється про те, як зробити бензин з відходів, який буде набагато дешевше виробленого промисловим шляхом.

Чи можна зробити бензин самостійно?



Виявляється, зробити бензин в лабораторних або наближених до них умовах цілком бензинреально. Для цього зовсім не обов`язково мати особисту нафтову свердловину. Паливо можна зробити з відходів. Для процесу будуть потрібні такі матеріали і предмети:

  • Відходи нафтопереробки - найкраще взяти гумові непридатні шини;
  • Піч - найкраще підійде електроплита;
  • Три ємності, стінки яких виготовлені з вогнетривких матеріалів;
  • Дистиллятор або самогонний апарат.

Як зробити бензин: хід роботи

  1. Необхідно взяти три ємності. Найкраще, якщо перша з них буде бочкою з металу з притертою кришкою, яка щільно закривається. У неї необхідно вбудувати трубку, також жаростійку. Ця бочка буде застосовуватися як реторта. Буде потрібно ще конденсатор (для нього можна бензинвзяти будь-яку ємність) і водяний затвор. Для останнього найкраще взяти міцну ємність з двома трубками: одна з них буде залишатися на поверхні, друга ж - перебувати під водою.
  2. Коли все ємності готові, можна приступати до складання апарату для виробництва рідких вуглеводнів. Для цього потрібно трубу, яка виходить з реторти, прикріпити до другої ємності (конденсатору). З останнього виходить трубка (шланг), другий кінець якої приєднується до однієї з трубок водного затвора, вони будуть перебувати під водою. Друга трубка з останньої ємності з`єднується з пічкою. На грубку ж ставиться перша ємність. Таким чином, виходить замкнуте апарат для піролізу - високотемпературного крекінгу.
  3. В першу ємність необхідно помістити автомобільні шини і нагрівати її при високій температурі. Найкраще попередньо пропустити гумові вироби через шредер або просто вручну подрібнити їх до розмірів 5 * 5 см. Під дією нагрівання гума буде розпадатися, а молекули вуглеводнів у вигляді газу - звільнятися. Газоподібна суміш буде підніматися до кришки реторти і звідти по трубці направлятися в конденсатор. У другій ємності газ буде охолоджуватися і скраплюватися (конденсуватися). Таким способом виходить поки не бензин, але рідке пальне речовина.
  4. В ході описаних фізико-хімічних реакцій утворюються не тільки молекули горючої речовини, але також суміш вуглеводневих газів (метан-пропан-бутан), більшу частину якої становить метан. Тому описаний бензинапарат повинен бути замкнутим сам на себе, а метан, пройшовши через усі його складові, потрапляє в піч і там згорає, підтримуючи належну температуру.
  5. Отримана рідина - це ще не бензин. Необхідно також додатково перегнати її на дистиляторі або апараті, схожому на самогонний. Принцип роботи його майже такий же, як у вище описаній системи. Повинна також бути присутнім колона ректифікації і конденсатор (холодильник). Система не обов`язково повинна бути замкнутої, але краще працювати під витяжкою. Нагрівати горючу суміш краще за все не на відкритому вогні грубки (t = 200 ° C), а на електричній плитці, так як при нагріванні з неї можуть виділятися вибухонебезпечні гази.

Отримання 92 бензину



У нашій статті Який є бензин детально розказано про те, які бувають марки бензину і чим вони відрізняються. Поговоримо докладніше про те, як зробити 92 бензин (високооктановий). Для цього потрібно нагрівати суміш до якомога більшої температури. При запропонованих 200 ° С вихід бензину становитиме всього-на-всього 10% або менше, а якщо нагріти колону до 500 ° С, вихід буде набагато більшим. До 95-го бензину можна довести отриману горючу суміш за допомогою підвищують октан присадок.

Отриманий описаним шляхом бензин практично нічим не відрізняється від того, який продається на АЗС. Правда, октанове число такого палива може бути меншим, тому використовувати його в дорогих автомобілях небажано, так як це може пошкодити двигун. До того ж, зроблений в домашніх умови бензин потребує додаткової очистки від домішок.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!